A Starfield remek frissítések elé néz. A Bethesda ízelítőt adott belőle, hogy jövőre milyen régóta kért funkciókat tervez hozzáadni a játékhoz.

Gábor János

2023.12.13. – Annak ellenére, hogy a Starfield nagyrészt jó fogadtatásban részesült, sokan, akik a szeptemberi megjelenés óta játszanak az Xbox és PC-exkluzívval, jelezték, hogy szeretnék, ha a fejlesztő beépítene újabb, az alapjátékban egyelőre nem elérhető funkciókat. A Bethesda elismerte a hiányosságokat és jelezte: nagyon is komolyan veszi a rajongók kéréseit, ezért igazi változások állnak küszöbön. A stúdió a Redditen jelentette be, hogy milyen következő lépéseket tervez az űr RPG-ben. Mint írták, azon dolgoznak, hogy már 2024 elején megjelenjen egy nagy update, ami a Starfield számos, rajongók által jelzett problémáját orvosolja. Folyamatosan dolgoznak a küldetések javításán, de ehhez „új rendszert” kellett építeniük, elkerülendő, hogy a játékosok mentéseit vissza kelljen állítani.

Forrás: Bethesda

Ilyen újdonságok jönnek

Az új funkciókról azt írták, a térképjavítástól a mod-támogatáson át a sokak által kért, új módszerekkel történő utazásokig sok mindenen dolgoznak. Ezek a rendszeres frissítések formájában, fokozatosan fognak bekerülni a játékba, így a Starfield a 2024-es év egy részében kb. hathetente biztosan frissülni fog. Ezeken a rendszeres update-eken kívül a Bethesda azt is megígérte, hogy kisebb problémákról van szó, amelyek egy gyors hotfix keretében megoldhatók, akkor azokat két frissítés között is megoldják, feltéve, ha biztonságosan meg tudják tenni.

„Sok időt szánunk arra, hogy a legkisebb változtatást is teszteljük”

– fűzték még hozzá, megjegyezve: ha akadnak még olyan elemek, amelyekről további információt szeretnének a játékosok, azokról szeretettel várják a kérdéseket, egyrészt a Redditen, másrészt a hivatalos Discord csatornájukon. A Starfield tehát 2024-ben is alaposan megtölti a Bethesda naptárját – úgy végképp’, hogy korábban DLC-t is emlegettek hozzá (bár erről a friss Reddit bejegyzésben ezúttal nem esett szó). A gyakorlat mindenesetre illene a sorba, hiszen a stúdió a múltban olyan címekhez adott ki hasonló ütemben kiegészítőt, mint a Fallout 3, a Fallout 4 és a The Elder Scrolls V: Skyrim.

A Starfield már így is tele van meglepetéssel:

33 végigjátszás után olyat találtak a Starfieldben, mint egyetlen játékban sem

×