Ha minden igaz, a Disney egy nagyon érdekes új játékeszköz fejlesztésén dolgozik, aminek célja a mobilitás. De vajon kell ez nekünk?

2023.12.13. – Bizony, olyan világot élünk, amikor azok, akik videojátékokkal játszanak, nagyon fontos részei a társadalomnak és a gazdaságnak. A gaming iparág folyamatosan növekszik, amiből bizony egyik nagyvállalat sem szeretne kimaradni. Jó példa erre, hogy a Netflix is ingyen játékokat ad már az előfizetés mellé. Úgy tűnik közben, hogy ebből a Disney sem szeretne kimaradni, terveik szerint több szálon is szeretnének beszállni a gaminbe.

Arra azonban nem számítottam, hogy valamilyen hardvert, vagyis gaming eszközt is fejleszteni akarnak. A GameRant szerint a Disney nemrég egy friss szabadalmat nyújtott be, ami magunkon hordható játékeszközt sejtet, ami a testreszabhatóságra és a mobilitásra helyezi a hangsúlyt.

Hordozhatóság

Persze jól tudjuk, hogy az utóbbi időben egyre több hordozható eszköz jelent meg, amivel játszani lehet. A Nintendo Switch mellett ott van még Windows-alapú Steam Deck vagy az Asus ROG Ally. Sőt: a Sony nemrég adta ki a PlayStation Portalt, aminek szintén az a célja, hogy magunkkal vigyük a játékot. A Disney azonban ezt egy „kicsit” máshogy képzeli el.

A Disney szabadalma szerint egy olyan eszköz születne, amit a csuklónkon kell hordani.

Természetesen az alábbi képek alapján ez az eszköz jóval nagyobb, mint egy okosóra. Sokkal inkább a Nintendo Power Glove jut róla eszembe. Mondjuk kinek mi. Az eszköz tehát a csuklónkra vagy inkább az alkarunkra kerül, kap egy nagy képernyőt, valamint rengeteg testreszabási lehetőséget. Olybá tűnik, hogy az eszköz kifejezetten a Disney hősökre koncentrál és csak a Disney vidámparkjaiban lehet majd használni.

A leírás szerint az eszköz több felhasználó tárolására is képes, és automatikusan felismeri a használóját. Minden profilhoz egyedi jellemzők társíthatók, attól függően hogy ki milyen hőst és képességeket választ. Elviekben ez úgy nézne ki, hogy amikor valaki bemegy egy Disney vidámparkba, kap a karjára egy ilyen eszközt, az felismeri a már kiválasztott profilt, amivel még egyedibb módon, úgymond karakterben látogathatják meg a gyerekek az élményeket.

A Disney-től amúgy nem idegen, hogy jelentős összegeket fektet a vidámparkok élményfokozásába. Mivel a technológia folyamatosan fejlődik és egyre jobban összefonódik a mindennapi élményekkel, ez lehet a következő lépés a vidámparki interaktivitásban. Ha sikeres lesz, talán ez az eszköz otthonra is kapható lesz, különböző játékokhoz. Persze az is benne van a pakliban, hogy soha nem fog megvalósulni. Egyelőre ez csak egy szabadalom.

Ez is érdekes:

5 napon keresztül ingyen játszhatsz a Call of Duty: Modern Warfare 3-mal

×