Dörzsölheti a tenyerét a Steam, ugyanis a pár napja megjelent The Finals tényleg annyira jól teljesít, mint azt előre megjósolták.

2023.12.12. – Az Embark Studios mert nagyot álmodni, ennek az eredménye a The Finals, ami pár napja jelent meg teljes egészében, ingyenesen. A játékosoknak nagyon tetszik ez az újgenerációs FPS móka, sokan a kategória egyik legjobbjának tartják már most. Nagy előnye, hogy minden komolyabb platformon megtalálható, így nincsenek exkluzivitás miatt kirekesztett érdeklődők. Az akció pörgős, ráadásul meglehetősen jó stílusú, így könnyedén bele lehet szeretni az adrenalindús játékmenetbe.

A játékosok három különböző karaktert választhatnak maguknak, akiket aztán külsőleg tetszőlegesen átalakíthatnak: az egyik hős pici, vékony, ergo nagyon mobilis, vele a legkönnyebb a mentés, viszont őt is a legkönnyebb lelőni. A középső karakter nem meglepően középre balanszolt, akivel leginkább a harcokban vagy a support feladatokban fogunk jeleskedni, míg a nagylegény egyértelműen a tank szerepét tölti be: nagyot sebez, és nagyokat és sokat kell bele lőni, hogy kifeküdjön. Mellettük van egy csomó tárgy és fegyver, melyekkel taktikusabbá tehetjük a harcokat, de a végén úgyis az a csapat fog nyerni, aki hatékonyabban tud együttműködni, illetve minden helyzetben gyorsabban feltalálják magukat.

finals

Komoly mennyiségű játékos

A formula pedig nagyon is működik, ezt bizonyítják ugyanis a számok. A Call of Duty eddig a többjátékos lövöldék Mekkájának számított. Ám most az új The Finals trónfosztást kísérletez meg. A Steamen már többen játszanak utóbbival, mint a CoD-dal! Bár azt azért érdemes kiemelni, hogy az újdonság ereje mindig is nagy löketet adott. Már nyílt béta esetén is sorbaállásokkal találkozhattak a kíváncsiskodók, lehetett arra számítani, hogy az éles megjelenés után is nagy lesz a figyelem.

A Steam Charts adatai szerint a The Finalsnak jelenleg több mint 155 000 aktív játékosa van. Megelőzve olyanokat, mint a Call of Duty, a GTA 5 és a Baldur’s Gate 3. Érdekes módon az egyidejű Finals játékosok csúcsa 242 399 volt, míg a Call of Duty „csak” 190 273-at tudott ugyan ebben a kategóriában felmutatni, ami jelentős különbség. A cikk írásakor a The Finals a Steamen a legtöbb aktív játékossal rendelkező öt legjobb játék között van.

Ezt olvastad már?

Létezik olyan, hogy videojáték-fóbia – Ne borulj ki, de nálad is beüthet!

×