Decemberben sem pihennek az Nvidia mérnökei. Ezúttal is népszerű alkalmazásokhoz, játékokhoz érkeztek friss fejlesztések.

2023.12.12. – Februárt és márciust bizony jól megszenvedték a videokártyák gyártói. Mind AMD, mind pedig Nvidia oldalról komoly problémákba futhattak bele a játékosok. Jobb esetekben csak a kisajtolt képkockák száma csökkent, de szélsőséges esetben az sem volt ritka, hogy egy újratelepítés oldotta csak meg a problémát. A hibákon kívül azért vannak kiemelendő dolgok is. Az AMD az FPS számokon javított, több címben is mérhető gyarapodásról számoltak be a felhasználók. Nvidia oldalról pedig az RTX Video Super Resolution debütált. Először csak böngészőben találkozhattuk a videók felskálázásával, ám a május elején már a népszerű VLC videólejátszóhoz is megérkezett a frissítés.

Ezúttal a Fortnite, a Quad, a The Finals és a Discord felhasználóknak kedvez az új Nvidia driver

A legutóbbi Nvidia frissítések a Counter-Strike 2, a Modern Warfare III és Starfield címeket készítették elő, úgy tűnik ez sem kivétel. A Counter-Strike 2 nemrégiben Reflex támogatással is bővült, korábban hiba volt bekapcsolni azt a funkciót, ebben a frissítésben ért be azonban igazán. A Starfield hosszú ideig nem rendelkezett natív DLSS támogatással, november elején a játékfájlokba bekerült a DLSS-hez szükséges környezet, majd a támogatás is. A december 4-én megérkezett driver a Cyberpunk 2077 Ultimate Edition, a Warzone, a Modern Warfare III, a Fortnite és az Avatar rajongóknak kedvezett. A december 12-én kiadott frissítés pedig további újdonságokat is hozott:

  • Ezúttal a The Finals, a Squad rajongói örülhetnek, hiszen a DLSS 3 támogatás élesedett a játékokhoz, mely segítségével extra FPS-t sajtolhatunk ki 
  • A Fortnite Chapter 5 is megkapta a DLSS Super Resolution támogatást
  • A Discordon tapasztalható grafikai hibákat is javította az Nvidia
  • Ahogy az ikonok sem duplikálódnak többé, ha többször megnyitjuk a Nvidia Control Panelt

Egy hibát azonban még nem sikerül teljes mértékben javítani:

  • A Netflix nem működik megfelelően az Edge böngészőben, az Nvidia csapata inkább a dedikált alkalmazás használatát javasolja a hiba kijavításáig

A legfrissebb, 546.33-as számot viselő drivert az >alábbi< linkre kattintva töltheted le az Nvidia hivatalos szerveréről. A csomag 669 megabyte-ot kóstál.

Létezik olyan, hogy videojáték-fóbia – Ne borulj ki, de nálad is beüthet!

×