Még sosem volt annyira élettel teli a Fortnite, mint most. Ezt pedig az Epic a kreativitásnak, na meg az új módoknak köszönheti.

2023.12.11. – Rendben, a címként használt mondat talán nem pontosan igaz. A Fortnite, mint olyan már megjelenése óta rekordokat döntöget, most csak simán új fokozatra kapcsolt, ha az elmúlt egy-két év tükrében nézzük a történéseket. A játék reneszánsza az előző Battle Royale szezonnal, az OG-val kezdődött. Maga a játék eddig sem volt rossz, de sok ember elveszítette az érdeklődését benne.

Kiváló húzás volt tehát az Epictől, hogy felhajította a játékot a nosztalgiavonatra. Ismét átélhettük az eredeti, első map adta játékélményt, némileg felgyorsított ütemben. Pár naponta a Charter 1 szezonjai váltották egymást a játékban, visszatértek régi fegyverek, egyéb használati tárgyak. Ez az eseménysorozat felkeltette a régi motorosok figyelmét is, így temérdek játékos tért vissza. Ismét összeverődtek a nagyobb Fortnite tartalomgyártók is, Ninja, SypherPK, CourageJD, de még Myth is újra elővette a játékot. Magyarországon is volt hatása az újjáéledésnek, még Eragonist is visszatért a játékhoz, aki anno hivatalos nemzetközi versenyeken is képviselt minket. Tele lettek tehát élettel a szerverek, rekordmennyiségű játékos kezdett el ismét Fortnite-ozni.

Fortnite

Ezt pedig csak a kezdet volt…

Az új Chapterrel több új játékmód is érkezett a Fortnite-ba, így immáron nem csupán Creativeból, Save the Worldből és Battle Royaleból áll a játék. Kaptunk egy ritmusjátékokra épülő Festival játékmódot, egy autóversenyzős Rocket Racing nevű módot, valamint ami a legnagyobb durranást okozta, egy hivatalos LEGO kollaborációs módot, ami lényegében egy túlélőjáték a Fortnite világán belül. Utóbbi annyiban különbözik a többitől, hogy minden LEGO köntösbe van bújtatva, még a karakterek is. Az Epic és a LEGO elkészítette egy halom már meglévő skin legos változatát, így ha szerencsénk van, kedvenc Outfitünkkel a Survival módban is játszhatunk. A szóban forgó új játékmódok saját küldetésekkel és shoppal rendelkeznek, némiképp elkülönítve magukat a többitől. Átfedés van, s valahol ez is a célja az Epicnek.

 

A LEGO Fortnite ráadásul elkezdett komoly rekordokat döntögetni.  A játék történetében először, lenyomta a Battle Royale módot a játékos számok terén.

  1. LEGO Fortnite – 2,432,569
  2. Battle Royale – 865,817
  3. Ranked Battle Royale – 686,495
  4. Rocket Racing – 625,683
  5. Ranked Rocket Racing – 558,813
  6. Zero Build – 516,395
  7. Ranked Zero Build – 111,861

Az Epic Games 2023 márciusa óta publikussá tette a különböző játékmódot játékosszámait, s most, hogy itt a LEGO Fortnite, a Battle Royale a kanyarban sincs. A LEGO Fortnite legjobb pillanatai jelenleg háromszor annyi embert mozgatnak meg, mint a sima Battle Royale mód. Persze itt már egyébként is szét van szakítva a bázis, hiszen már van normál, illetve Zero Build mód is, s ezekhez külön Ranked Queue is indítható.

Ettől függetlenül ehhez hasonlót még játék nem nagyon tudott produkálni, az Epic félelmetes, hogy milyen ütemben alakítja át a piacot a Fortnite-on keresztül. Évekkel ezelőtt arról beszéltek, hogy a Fortnite pár éven belül egy közösségi térré válhat, nos, ezt most úgy tűnik sikerült elérni…

Ezt olvastad már?

Ezzel a 17 remek új játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×