A Fortnite OG lehet a játék történetének legsikeresebb szezonja. Egy halom játékos kapott rá a hypera, az Epic Games legnagyobb örömére.

2023.11.05. – „Halott játék” – olvasható szinte minden Fortnite-tal foglalkozó közösségi média poszt alatt. A rosszmájú kommentelők persze nem látnak a színfalak mögé, nekik elég annyi, hogy régi a játék, így biztosan haldoklik. Ám elárulok egy érdekes titkot, csak azért, mert valamit az ember nem kedvel, még nem lesz automatikusan rossz, vagy „halott”.

Ez utóbbi a helyzet a Fortnite-tal is, ami immáron több mint hat éves. Pár napja indult a legújabb szezonja, a Fortnite OG, ami valószínűleg az egyik legsikeresebb időszaka lesz a játéknak. Az Epic Games ugyanis a nosztalgiára épített, úgy döntöttek, hogy visszanyúlnak a kezdetekhez és megmutatják az új játékosoknak, honnan indult az egész őrület.

Visszatértek az olyan legendás helyszínek, mint Tilted Towers, Salty Springs, Lazy Links, Junk Junction, vagy éppen Lucky Landing. De talán, ami még ennél is jobb, hogy a legtöbb régi fegyver, kiegészítő és egyéb felszerelés is ismét elérhetővé vált. Még bevásárlókocsikkal is furikázhatunk, amire évek óta nem volt példa. A fejlesztők mindent megadtak a régi motorosoknak, az újak pedig igazi löketet kaptak a régi időkből.

S úgy fest ez kifizetődő volt!

Mint kiderült, még soha ennyien nem játszottak a Fortnite-tal, mint most. Speciális eseményeket leszámítva, a Fortnite egyidejű játékosszáma körülbelül két millió személy fölött beállt, ez volt eddig a rekord. Nos, a Fortnite OG megjelenésével ez megdőlt, tudtak mérni több mint 5 millió játékost egy időben a szervereken.

A hatalmas hype, kőkemény marketingprogram és tökélyre fejlesztett játékmenet meghozta a hatását. Ám a régieknek is jutott valami új, hiszen a Zero Build mód még nem volt játszható akkor, amikor a játék gyerekcipőben járt. Sokan elgondolkodtak azon, hogy vajon milyen is lehet ez az ikonikus pálya furcsa palánkok nélkül, nos, most kiderülhet.

fortnite

Ami cserébe érdekes, hogy a Fortnite.gg adatai szerint még mindig az építős, Classic Battle Royale mód a legjátszottabb, legalább két és fél millióan pörgetik. Ezzel szemben a Zero Build az új OG szezon során csupán „csak” 500 ezer embert tud egyszerre megmozgatni.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 125 (!!!) kiváló játékkal teljesen INGYEN játszhatsz a Steamen

×