Az utóbbi idők egyik legveszélyesebb hibáját fedezték fel Counter-Strike 2-ben. Akár kártékony kódokat is futtathatnak a játékosok gépein.

2023.12.11. – Az elmúlt időszakban csak úgy záporoznak a Counter-Strike 2 hírek. A közösség igazán kitett magáért. Az adatbányászok nemrégiben egy új láda nyomait találták meg a fájlokban, de tippeknek sem vagyunk híján. A felhasználók egyre jobban ráéreznek a Source 2 motor gyermekbetegségeire, melynek köszönhetően a játék teljesítményén is lehet faragni. Természetesen a munka oroszlánrésze továbbra is a Valve programozóit terheli, a 2024 elején kezdődő Major kvalifikációkra rendbe kell pofozni a játékot. Továbbra sem bugmentes a Counter-Strike, ám azt hihettük, hogy már nem tud minket meglepni. Tévedtünk.

A játékosok az elmúlt napokban észrevették, hogy néhányan különleges nevekkel játszanak a Counter-Strike 2 szerverein. A név valójában egy HTML kód volt, melynek segítségével képet vagy szöveget jelenít meg a játék a valós nevek helyett. Ez elsőre viccesnek tűnhetett sokak számára, ám a hozzáértők hamar rájöttek, hogy bizony itt komoly biztonsági kockázatok is lehetnek.

Érdemes lehet pár napig hanyagolni a Counter-Strike 2-t

Az ügyes felhasználók nem csak képeket jeleníthetnek meg a HTML segítségével, de akár IP címeket is megszerezhetnek. Sőt, ennél tovább is mehetnek, sokak szerint akár kártékony kódok futtathatnak az ártatlan gépeken. Az első kettő bizonyított, az utóbbi pedig egy komolyan vehető lehetőség. A bejegyzés megszületésének időpontjáig, azaz december 11. estéig nem érkezett sem frissítés, sem válasz a Valve részéről.Ennek eredményeképp érdemes lehet kerülni néhány óráig, netán napig a Counter-Strike 2 szervereket, amíg a fejlesztők nem fixálják a problémát

A jelek alapján élesedett egy frissítés december 11-én, 19:00 előtt nem sokkal, ám a fejlesztők ezt nem erősítették meg egy hivatalos bejegyzésben. Ez azonban legjobb esetben is „csak” a névvel kapcsolatos sebezhetőséget javítja. Időzköben felbukkant egy másik is, ami a Workshop mapokat érintheti. Szélsőséges esetben akár a raktárban található tárgyakat is törölhetik a rosszakaró pályakészítők. Valóban nem árthat néhány napot pihenni, főleg, ha drága raktárral rendelkezünk.

Hamarosan új Counter-Strike láda érkezhet – Ez lehet majd benne

×