A Warzone kliens nemrég alapjaiban is megújult. Az újdonságok mellett azonban némi bosszúság is felütötte a fejét, túl sok a téves kitiltás.

2023.12.10. – December 6-án startolt el a Warzone és a Modern Warfare III első szezonja. Nem csak egy egyszerű szezonról beszülhetünk, hiszen a battle royale játékosok gyakorlatilag egy új klienst kaptak. A szokásos fegyverintegráció mellett érkezett egy új pálya, de a mozgás is átalakult rengeteg kisebb-nagyobb változtatással egyetemben. Technikai szinten kifejezetten gördülékeny volt a rajt. Természetesen most sem mentes bugoktól a játék, de a fejlesztők villámgyorsan hárítják el a legtöbb problémát. Elég csak 2023 közepére gondolnunk, amikor egy egyszerű frissítés után a játékosok képkockái gyakorlatilag megfeleződtek. Ezúttal nincsenek ilyen hibák, ám idegesítő jelenségekkel továbbra is találkozhatunk.

A Warzone játékosok régóta használják a Shadowban kifejezést. A Warzone, Modern Warfare II és Modern Warfare III címekben a Shadow Ban egy ideiglenes kitiltást jelent. Ez hatással van a meccskeresésre, a felkínált szerverekre vagy épp a kapott ellenfelekre. A felhasználó nem is biztos, hogy észreveszi, hiszen pont ez a módszer lényege. A Shadow Ban célja nem más, hogy a kijelölt játékosokat elkülönítsék a többiektől, amíg a fiók részletes vizsgálata véget nem ér.

Túlbuzgó a Warzone védelme?

A Warzone játékosok arra lettek figyelmesek, hogy egyre több a meccskeresési probléma, a magas ping vagy épp a lecsatlakozás. Megfelelő internetkapcsolat esetén ezek egyet jelentenek a Shadow Ban „tüneteivel”, így hamar kiderült a turpisság. A Warzone védelme nemes egyszerűséggel maximumra lett tekerve, a legkisebb gyanús tűzpárbaj vagy egyszerű jelentés után a játékosok már kapják is az ideiglenes tiltást. Ez ellen nem sokat lehet tenni, a fejlesztőknek javítania kell a védelem érzékenységét. Az új Warzone éra első hetében, december 6. és 10. között rengeteg játékos jelezte a hibát, úgy tűnik, hogy szinte mindenkire lecsaphat a jogosulatlan banhammer. 

Ha a fenti jelek alapján arra gyanakodsz, hogy shadow bant kaptál, az alábbi módon ellenőrizheted:

Call of Duty és a Shadow Ban – Mi is ez pontosan és mit tehetsz ellene?

×