A meglévő benzines, vagy dízel autódat is átalakítja teljesen elektromos autóvá egy német startup, ráadásul rekordgyorsan, 24 órán belül.

Gábor János

2023.12.10. – Egy fosszilis üzemanyaggal működő autó 24 óra alatt teljesen elektromos autóvá (EV) alakítása hihetetlennek hangzik, de egy német startup, az e-Revolt azt állítja, hogy képes rá. Normális esetben ez az átalakítási folyamat hetekig is eltarthat (és már csak emiatt is egy vagyonba kerülhet), de az e-Revolt akkumulátorának kialakítása és munkafolyamata forradalmasítja ezt a megoldást.

Forrás: senivpetro – Freepik

Az Interesting Engineering azt írja, a német cég egynapos határidővel képes elvégezni egy normál autó átalakítását, hogy az a továbbiakban EV kategóriába kerüljön (annak minden fenntartási előnyével együtt), és a korábban benzines, vagy dízel üzemű kocsid legalább 250 kilométeres hatótávot tudjon, egyetlen feltöltéssel. A megoldáshoz Stefan Sellschopp vezérigazgató azt ígérte, hogy az ügyfeleik a legmodernebb digitális interfészt kapják, és az autóik korszerűsítésével nem csak a szén-dioxid-kibocsátás csökken (autónként kb. 30 tonnával), hanem a fenntarthatatlan anyaghasználat is.

Így lesz elektromos a benzines kocsid

Ha beesik egy ügyfél, aki azt szeretné, hogy a benzines autója EV legyen, az e-REVOLT csapata először átvizsgálja a járművet, hogy ellenőrizze az alkalmasságát az átalakításra. Ha megfelel a teszteken, akkor eltávolítják a régi motort és a többi felesleges alkatrészt (amit újrahasznosítanak), majd elektromos szívet szerelnek a felszabadult térbe. A korszerűsítés persze együtt jár egy digitális frissítéssel is: a sofőrök új fedélzeti számítógép interfészt és infotainment rendszert kapnak, hogy hozzáférjenek a más EV-kben elérhető funkciókhoz, például a töltésvezérléshez, illetve a hatótáv ellenőrzéséhez. A minderre csupán egyetlen nap alatt képes e-Revolt maximálisan hisz benne, hogy a fenntarthatóbb közlekedés kialakításában és a karbonkibocsátás csökkentésében nem csak az új EV-knek, hanem a meglévő kocsiknak is lehet lapot osztani. Ehhez fejlesztettek ki egy hatékony, működő mechanizmust.

Te átalakítanád elektromos autóvá a meglévő kocsidat, ha olcsóbban megúsznád, mintha új kocsit vennél? Írd meg a véleményed a hír bejegyzése alatt, a Leet.hu Facebook-oldalán!

Ezt is nézd meg:

Nem kapsz Tesla Cybertruckot Európában akkor se, ha akarsz

×