Olyan figura távozik az Apple-től, aki iPhone-okba pakolt találmányaival milliárdok életét változtatta meg. Ezeket a technológiákat kaptuk tőle.

2023.12.09. – Nagy kaliberű szaki vonul nyugdíjba az Apple kötelekéből – osztotta meg a Bloomberg. A lap szerint az a Steve Hotelling hagyja ott a vállalatot, aki több forradalmi megoldást is feltalált, ezzel pedig nem csak az Apple és az iPhone felhasználók életére volt hatással, hanem mindenkiére, aki okostelefont használ.

Forrás: Freepik

Nem tudom, milyen érzés lehet 2023-ban Steve Hotellingnek lenni, és annak tudatában visszavonulni, hogy az egész világ használja az általa kitalált technológiákat. A szakemberhez közvetlenül köthető

  • a multi-touch érintőkijelző,
  • a Touch ID,
  • a Face ID
  • és a ProMotion képernyő

feltalálása, ami egytől egyig nélkülözhetetlen része a mindenki által használt okostelefonoknak, így közvetve Hotelling az a személy, akinek a hatására a világ más készülékgyártói is elkezdték kifejleszteni a maguk hasonló megoldásait. Ezekből a készülékekből több százmillió kerül forgalomba minden egyes évben, míg okostelefonból mára ott tartunk, hogy közel hétmilliárd darab lapul az emberek zsebében.

Forrás: TimesNowNews

A távozó zseni a pályafutása végén az Apple egyik alelnökeként dolgozott, és amellett, hogy kulcsszerepet vállalt a Vision Pro kifejlesztésében, olyan megoldásokért felelt a cégnél, mint a Face ID vagy a hordozható és hordható készülékekben lévő egészségügyi adatrögzítő szenzor. A Bloomberg Hotelling néhány kollégájára hivatkozva azt írja, a vezető „az innováció motorja” volt. Pótolhatatlanságát jól jelzi, hogy a hírek szerint nem töltik be a pozícióját, hanem a meglévő munkatársak között osztják ki a feladatait. Kösz mindent, Steve, jó pihenést!

Talán ebben is benne volt a kanala?

Az Apple megint különcködne – Saját 6G modemet akar az iPhone-okba

×