Érkezik a God of War: Ragnarök – Valhalla című kiegészítője, ami egy teljesen új játékmóddal szövi tovább Kratos északi történetét – méghozzá ingyen.

2023.12.08. – Tényleg nem álmodunk: Christopher Judge legalább még egyszer visszatér Kratos szerepében, méghozzá egy teljesen ingyenes kiegészítőben, amit most december 12-én minden egyes játékos, aki megvette a God of War: Ragnarököt teljesen ingyen megkap.

Bizony, ezúttal semmi lózung, kamu remaster a PS5 erejét kiaknázandó, mindenki, még a PlayStation 4-esek is ingyen és bérmentve tölthetik. Ezt azért kell kiemelni, mert a Ragnarök DLC tulajdonképpen egy nagyon hasonló játékmóddal folytatja a spártai istenölő történetét, mint amilyet hamarosan a The Last of Us Part 2 is kap, csakhogy azért még azoknak is perkálnia kell, akik anno a legdrágább kiszerelést választották belőle.

A God of War Ragnarök – Valhalla viszont nem csak egy jópofa játékmód, hanem valóban tovább szövi, de inkább lezárja – keretezi az északi kalandot, egy epilógusa a remek históriának. Atreustól való búcsúja után Kratos Mimirrel az oldalán felkerekedik, hogy a Valhallába lépve végre legyőzze a múlt kísérteteit, ez azonban közel sem lesz egy fáklyásmenet. Az utazás során antihősünk sokszor fog elbukni, de ahogyan a bölcs Mimir mondaná: ez része a belső utazásnak.

A Valhalla tehát egy narratív szállal fűszerezett roguelike, amit a Santa Monica szerint a fő sztori közben is bármikor játszhatunk, de a spoilereket elkerülendő jobb inkább Odin legyőzése után nekivágni. A játékmenet a klasszikus roguelike receptet ötvözi a Ragnarök harcrendszerével: Kratos összes fegyveréhez és képességéhez hozzáférhetünk, de azokat csak a Valhallában való előrejutással tudjuk elérni. Minél magasabb nehézségi szinten játszunk, annál nagyobb a jutalom, azt viszont nagyon jól át kell ám gondolni, hogyan állítjuk össze a szettünket.

Ne feledd: december 12., ingyen God of War: Ragnarök DLC!

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ingyen játszhatsz a tehetséges magyar fejlesztők 19 játékával

×