A közkedvelt Budokai Tenkaichi sorozatot viszi tovább és emeli egészen új szintre a legújabb Dragon Ball játék, amit a The Game Awardson lepleztek le.

2023.12.08. – Aki szereti a Dragon Ball sorozatot, legyen az a sima, a Z vagy a Super, és játszott is verekedős DB játékokkal, talán egyetért abban, hogy a legjobb a Budokai Tenkaichi 3 (Japánban Sparking) volt. Igen, sokan ezt a játékot tartják a Dragon Ball játékok királyának, ami attól függetlenül, hogy az animéhez kötődik, önmagában is jó verekedős játék volt. Éppen ezért lett nagy a hype, amikor a Bandai Namco még márciusban bejelentette, hogy új játék érkezik a Budokai Tenkaichi sorozaton belül.

A népszerű Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi sorozat legújabb darabját most a The Game Awards során mutatták be, ami tulajdonképpen a Tenkaichi 4., ám a Budokai Tenkaichi Japánban megismert címét kapta meg.

Bejelentették a Dragon Ball: Sparking! Zero-t.

Bár a Sparking! Zero még nem rendelkezik konkrét megjelenési dátummal, már a kívánságlistákhoz lehet adni Xbox Series X/S, PlayStation 5 konzolokon és bizony PC-n is, a Steamen. Még márciusban a Bandai Namco gyakorlatilag szétverte az internetet az új DB játék bejelentésével. Akkoriban azon kívül, hogy SonGoku Super Saiyan Blue formában jelent meg, nem sok újdonságot tudtunk meg.

A most megjelent előzetesben azonban ikonikus harcokat láthatunk, sőt a jól ismert karakterek mellett a Dragon Ball Super szereplői is feltűnnek. Itt lesz többek között Broly a Dragon Ball Super: Broly-ból, ahogy Jiren is.

 

Ami a Budokai játékokat illeti, az első 2002-ben jelent meg PlayStation 2-re és GameCube-ra. Azóta a Bandai Namco kiadott két 2D-s folytatást is, a Budokai 2-t és a Budokai 3-at, aztán jött a 3D-s Budokai Tenkaichi trilógia 2005-től, ami Japánban Dragon Ball Z: Sparking! címen jelent meg.

A Bandai Namco a 2007-es Budokai Tenkaichi 3 megjelenését a kevésbé népszerű Dragon Ball: Raging Blast sorozattal folytatta, aztán jött a Dragon Ball Z: Ultimate Tenkaichi és a Dragon Ball Z: Battle of Z. Szerencsére az olyan játékok után, mint a Dragon Ball Xenoverse, a Dragon Ball FighterZ és a Dragon Ball Z: Kakarot még bőven kapunk nagyszerű verekedős játékot az anime-sorozat alapján.

Ezt láttad már?

MINDEN, amit tudnod kell 2023 utolsó nagy játékáról, az Avatarról

×