Az anime-rajongók elégedetten fognak csettinteni: ilyenek lennének az AI szerint a Dragon Ball karakterei egy modern filmváltozatban.

2023.11.23. – A Dragon Ball generációkon átívelő anime, kortalan élvezet a műfaj kedvelői számára, ezért egyben olyan szent tehén is, amitől jobb, ha minden filmes távol tartja magát, és meg se próbálkozik az élőszereplős feldolgozásával. Sajnos szabályt erősítő kivétel lett a teljes szívből gyűlölt, 2009-es Dragonball: Evolúció, ami az egyik legrosszabb értékeléssel rendelkező mozi az IMDb-n, a maga 2.5-ös pontszámával (a 10-ből!). A Google-felhasználók szintén utálják: mindössze 28 százalékos a tetszési indexe, és ennél is gyatrább, csupán 1.4-es osztályzatot kapott (megint csak a 10-ből!) a Metacritic usereitől.

Az a film rossz,

de vannak nála sokkal borzasztóbbak is, amelyekkel ennyire nem bántak el a nézői értékelések. Persze rögtön rá lehetne kenni a dolgot a cancel-culture-re: megindult a hisztéria, aztán egyre többen szálltak rá a filmre, amíg földbe nem döngölték – de nem lenne jogos. A valóban rémes mozi buktáját kb. csak a főszerepet játszó Justin Chatwin és a Bulma szerepében látott Emmy Rossum karrierje vészelte át (úgy, ahogy). Elég nagy katasztrófa kerekedett belőle ahhoz, hogy a Dragon Ball elől sikoltva meneküljön minden forgatókönyvíró, akire megpróbálnak rábízni egy élőszereplős adaptációt.

De ki tiltja meg, hogy felkérjük egy Dragon Ball „adaptációra” az AI-t?

A Dragon Ball Exclusives Facebook-oldal megtette, és több tucatnyi, elképesztően látványos illusztrációt osztott meg a projektből. A galéria rámutat, hogy hogyan festenének a sorozat karakterei egy tényleg sikeres, modern filmben – legalábbis a mesterséges intelligencia szerint. Teljességgel kizárjuk, hogy az anime feketeöves rajongóin ezek a figurák átmennének, de azért megmutatjuk. Íme, a legendás anime hősei és antagonistái, ahogy az AI egy élőszereplős moziban képzeli el őket! Mókás látni, hogy némelyik karakter szerepét egyértelműen ki is osztotta az AI, olyan létező színészekre, mint például Dwayne Johnson vagy Idris Elba.

Goku

Vegita

ifjú Sátán

Nappa

Majin Buu

Bulma

Krillin

Son Goten

Dermesztő

Trunks – a jövőből

Cell

Android 17 és 18

Son Gohan

Tini Gohan (Dermesztő-saga)

Yamcha

SSJ4 Goku

És a további variációik, illetve más karakterek, ömlesztve – így nézhetnének még ki egy Dragon Ball filmben az AI szerint:

Ha az arcokat el is fogadnák a nézők, még mindig ott vannak a Dragon Ball harcok, amiket kb. lehetetlen filmre vinni:

Csúcs anime-harcok – A Dragon Ball 10 leglegendásabb összecsapása

×