Látványos gyűjtemény az anime sorozat jeleneteiből, amelyek nem csak a Dragon Ball franchise-t, hanem a műfaj vonásait is megalapozták.

2023.10.12. – A Dragon Ball franchise-nál valószínűleg nincs népszerűbb anime a zodiákusban, és majd’ negyven évvel az alapjául szolgáló első manga kötet 1984-es megjelenése után is komoly érdeklődés övezi. Újabb és újabb generációk kapják fel, főleg a ’86-ban debütált (hihetetlen, nem?) rajzfilmsorozatot.

Forrás: Toei Animation

A Dragon Ball, a Dragon Ball Z és a Dragon Ball Super során a főhős, Goku és a Z Harcosok számos erős ellenféllel találják szembe magukat. Mindegyik gonosz a végsőkig próbára teszi kedvenc karaktereink erejét, de Goku mindig bebizonyítja, hogy ő és szövetségesei okkal tartoznak az animék történetének legnépszerűbb karakterei közé. Íme a 10 legikonikusabb harcuk, az AllPlayNews segítségével!

10. Goku visszatér a halálból

A Raditz megállításáért korábban hozott áldozata miatt Goku holtan kezdi a Saiyan Saga második felét. A távollétében Vegeta és Nappa brutálisan megkínozza a Z Harcosokat, így amikor visszatér a Másvilágból, az az egyik legmeghökkentőbb esemény a Dragon Ball több évtizedes történetében. Amikor úgy tűnik, hogy a dolgok ennél rosszabbul már nem is mehetnének, Goku megállítja Nappa támadását, és kimenti életben maradt barátait. Bármennyire is szomorú Piccolo, Chiaotzu és a többi Z Harcos elvesztése, a Dragon Ball Z főhősének visszatérése több mint elég volt ahhoz, hogy új reményekkel fűtse fel a nézőket.

9. Piccolo király bukása

A Dragon Ballban még általában kisebb a küzdelem tétje, mint a folytatásokban, de Piccolo király főgonoszként már elég veszélyes tud lenni ahhoz, hogy legyőzze a Föld legnagyobb harcosait. Szerencsére az ifjú Goku elég tökös és az antagonista útját állja. Az epikus leszámolásban a végsőkig fokozzák a feszültséget, és Piccolo eléggé feszegeti is a hősök határait. Goku végül felhagy az óvatoskodással, és ráveti magát főgonoszra, akinek egész egyszerűen keresztül szakítja a mellkasát. Döbbenetes, már-már sokkoló jelenet, szóval helye van a listán.

8. Goku földbe döngöli a Ginyu Force csapatát

A Z Harcosok egy Nappához és Vegetához mérhető gonosz erővel találkoznak a Dragon Ball Z-ben, a Frieza Saga során. A Ginyu Force viszonylag hamar rövidre zárja a harcot, de aztán megérkezik Goku, hogy mentse a szövetségesei irháját. A Ginyu Force harcosai a legerősebbek közé tartoznak az univerzumban, de Goku, aki a Föld legerősebb harcosának, gyorsan megmutatja, miért ő a sorozat főszereplője.

7. A Super Saiyan 3 transzformáció első megjelenése

A Super Saiyan az egyik legjelentősebb fejlesztés, amit az anime főhőse elérhet, így minden egyes alkalom, amikor Goku szintet lép ezzel a technikával, jó okot ad az ünneplésre. Goku a Super Saiyan 3 Formmal a Dragon Ball Z legkülönlegesebb dizájnját viseli. Amikor Majin Buu megérkezik, hogy elpusztítsa West Cityt, a lény, akivel találkozik, nem más, mint Goku, a vadonatúj transzformáció képében. Bár a Super Saiyan 3 nem ér fel a többi Super Saiyan transzformációhoz, ami a sorozatban megjelenik, a debütálása Goku egyik legikonikusabb jelenete.

6. Az apa-fiú Kamehaemeha

Sok éven át Goku ereje páratlannak tűnik, még akkor is, amikor igazán hatalmas ellenfelekkel találja szemben magát. A Cell Saga során azonban világossá válik, hogy van még egy karakter, akiben hasonló potenciál rejlik. Gohan rengeteget fejlődik, és a Cell elleni harc során ő lesz az első karakter, aki eléri a Super Saiyan 2-es fokozatot. A fiatal Saiyan ettől függetlenül nem képes legyőzni Cell-t, így az ekkor már / még halott Gokutól kap erőt, a másvilágból. Ez egy apa-fiú Kaemehaemeha-t eredményez, ami tökéletes kollabnak bizonyul.

5. Szuper Szellem bomba

Majin Buu és különböző transzformációi komoly fenyegetést jelentenek a Föld és gyakorlatilag az egész univerzum számára. Az ereje nem ismer határokat, így amikor Kid Buu-vá változik, hatalmas káoszt szabadít el. Goku és a Z Harcosok ahelyett, hogy egy az egyben harcba szállnának Kid Buu-val, inkább az univerzum többi hősét hívják segítségül. Goku összegyűjti az együttes energiát, és létrehozza a Szuper Szellem bombát. Ez az energiatömeg a Dragon Ball történetének egyik legerősebb fegyverének bizonyul, és Kid Buu ellen szükség is van rá.

4. Goku harcművész világbajnok

A World Martial Arts Tournament a Dragon Ball Z és a Dragon Ball Super eseményei során ugyan háttérbe szorul, de az eredeti Dragon Ball-sorozatban még nagyon fontos cél a torna megnyerése. Goku az első két alkalommal, amikor próbálkozik, nem tudja elhódítani a trófeát, de harmadszorra összejön. Méltó ellenfélre talál a végső összecsapáson, hiszen szembe kerül annak a Piccolonak a fiával, akit ő maga ölt meg. Ifj. Piccolo erősebb, mint zsarnoki apja, de Goku mégis megveri. Ez a győztes csata jól szimbolizálja fejlődését fiatal harcművészből a Föld Védelmezőjévé.

3. Az első összecsapás Vegetával

A rajongók ma már alapvetőnek veszik, hogy mindig is szemben álltak, de a Dragon Ball Z egy pontján Goku és Vegeta ikonikus ellenségeskedése még nem létezett. A Saiyaiak Hercegének a Földre kell jönnie, hogy végre összecsapjon Gokuval, így amikor végre találkoznak, felforr a képernyő. Vegeta Goku ellentéte a Dragon Ballban. Ő képviseli mindazokat az eszméket, amelyeket Goku és a Z Harcosok határozottan elutasítanak. A csata során előtör minden ellentétes nézőpont, de a Saiyan harcosok ereje talán még szórakoztatóbbá teszi ezt a kezdeti összecsapást.

2. Goku eléri az Ultra Ösztönt

A Dragon Ball Super a kozmikusról is tovább lép egy szinttel és multiverzummá válik. A Z Harcosok ebben a történetfolyamban a Pusztítás Isteneivel, Angyalokkal és más univerzumok hatalmas ellenségeivel szállnak szembe. Az egyik ilyen univerzum, a 11-es az otthona Jirennek, az egyik legerősebb harcosnak, akivel Goku valaha találkozott. Goku Super Saiyan Blue transzformációja nem pálya Jirennel szemben, így a főhős kénytelen új, még erősebb áttörést elérni. Isteni erejét használva Goku felszabadítja kiaknázatlan erejét, és eléri az Ultra Ösztön néven ismert állapotot, ami lehetővé teszi a Saiyan számára, hogy bárkivel harcba szálljon. A képesség a pusztítás isteneivel azonos szintre emeli Gokut, így megfordíthatja a papírformát az Univerzum-11 legyőzhetetlennek hitt harcosával szemben.

1. Az első Super Saiyan átváltozás

Ez szinte vitán felül a legnagyobb jelenetek egyik az Dragon Ball franchise történetében. Goku talán legikonikusabb pillanata evör, ezért teljesen méltán villog a listánk élén. Krillin Frieza általi halála után a sorozat főszereplője mérhetetlen dühbe gurul, és ennek következtében jön létre a legendás új forma. Arany hajjal, kék szemekkel és annyi erővel rendelkezik, hogy egy egész bolygót el tudna pusztítani. Goku Super Saiyan alakja rendkívül emlékezetes, és bár évtizedekkel ezelőtt debütált, még mindig az egyik legnépszerűbb jelenet és epizód a nézők szemében. Goku ezzel a formával nem csak legyőzi a zsarnok Friezát, hanem a hatalmas Saiyan-átalakulások örökségét is elindítja. És ez a történetszál aztán évekre meghatározta a sorozatot.

Filmben mondjuk öreg hiba volt feldolgozni:

A 10 legszégyenletesebb élőszereplős film, ami anime alapján készült

×