Nem csalás, nem ámítás, valóban 40.000 forintot is megspórolhatsz magadnak az év egyik leggyönyörűbb játékán, az Avatar: Frontiers of Pandorán.

2023.12.08. – Bár sokaknak úgy tűnhet, hogy kissé elgurult a Ubisoft pirulája, amikor az Avatar: Frontiers of Pandorát beárazta, valójában nagyon jó okuk volt rá, hogy az év utolsó és egyben az egyik leggyönyörűbb játékának (amit sokan már a korunk új Crysisának tartanak) digitális extrákkal megspékelt kiadásait 38.000, illetve 45.000 forintért árulja.

Bár PC-n – az Epic Games Store-nak hála – egy-két ezer forinttal beljebb lehet az ember, ha valamiért a Gold vagy az Ultimate Editionre fájna a foga, de ekkora tételeknél ez talán már észrevehetetlen különbség, meg igazából a lényegen sem változtat sokat: hiába az összes kecsegtető plusz tartalom, ez az árszabás egyszerűen nonszensz, teljesen irreális. De hogy szemléltessem, mennyire valószerűtlen a franciák által elkért összeg: az abszolút év játéka, a minden téren zseniális Baldur’s Gate 3 fizikai bővített kiadásáért alig kérnek 30.000 forintnál többet, és ahhoz olyan mennyiségű KÉZZEL FOGHATÓ cuccokat csomagolnak, amely láttán minden egyes játékos nyáltermelése azonnal megindul – függetlenül attól, kedveli-e a műfajt, avagy sem. (ITT NÉZZED CSAK MEG!)

Ja. Az Avatar: Frontiers of Pandora 45.000 forintos csomagja pedig egy Season Passt – azaz hozzáférést az összes jövőbeli kiegészítőhöz, különféle játékban használható kozmetikumokat és fegyvereket, illetve egy digitális művészeti albumot tartalmaz csupán. Érezzük a különbséget, ugye?

NADE!

 

Nem azért pötyögök itt, hogy a franciák mohóságán tajtékozzak, hiszen mindenki el tudja magának dönteni, ér-e neki annyit, amennyit, a többiek meg úgysem fognak kifizetni némi skinért, pár extra küldetésért és egy képes albumért 45 darab ropogós ezrest. De már csak azért sincs értelme pampogni, mert mint feljebb már említettem, a Ubisoftnak jó oka volt feltornázni az árakat.

A magas árak egyetlen oka a Ubisoft+, a kiadó játékszolgáltatásának létezése, amely felé bizony ennyire agresszívan szeretné beterelni a játékosokat. A szolgáltatásban a Ubi összes korábbi és új játéka megtalálható, méghozzá teljes pompájukban, vagyis az, aki kifizeti a havi 5000 (PC-n 15€ ~ 5700) forintot (vagy a minden platformra kiterjedő Muli Access 6800 forintját), az az Avatar: Frontiers of Pandora Ultimate Editionnel játszhat.

DE! a Ubisoft+ eleve a legjobb ajánlat, hiszen ha csak egyszer szeretnénk végigjátszani az Avatart, akkor alsó hangon is 22.000 forintot spórolhatunk (27.000-5000), ha viszont a szolgáltatásban elérhető kiadás árát vesszük alapul, akkor nem kevesebb, mint 40.000 forinttal vagyunk beljebb. Üröm az örömben, hogy a Ubisoft+ csak két platformon: Xboxon és PC-n lehet opció, PlayStationön nem.

27.000, vagy annál is több forint elköltése helyett tehát mindenkinek a Ubisoft+ szolgáltatását ajánlanám, akinek van lehetősége igénybe venni, hiszen egyetlen hónap alatt bőven a történet végére érhetünk, amit legfeljebb akkor veszünk majd újra elő, amikor elérhetőek lesznek a kiegészítők. Amennyiben azok érdekesnek tűnnek, újítunk egyet az előfizetésen, ha pedig még belefér a hónapba, akkor akár egy másik Ubisoft címbe is fejest ugorhatunk. Ellenkező esetben viszont nagyon sok pénzt spórolhatunk (csak a miheztartás végett: csak az alapjáték áráért öt és fél hónapnyi Ubisoft+ hozzáférést vehetnénk, ennyi idő pedig bőven elég arra, hogy egy életre ráunjunk az Avatar: Frontiers of Pandorára.

(A „megveszem a lemezt, kijátszom, aztán továbbadom” típusú játékosokat azzal érvelném le a színről, hogy 5000 forintnál egészen biztos ők sem lesznek beljebb – és cserébe senkivel sem kell alkudozni a Marketplace-en.)

Ezt is érdemes elolvasnod:

MINDEN, amit megtudtunk a Grand Theft Auto VI első előzeteséből

×