Nagyon hiányoznak már a játékos világnak az olyan irtó király és tartalmas fizikai kiadások, mint amilyet a Larian rakott össze a Baldur’s Gate 3-nak.

2023.11.17. – A Baldur’s Gate 3 jó híre valószínűleg még ahhoz is eljutott, aki egy hermetikusan elzárt lyukban várja épp a világvégét – elvégre játszani ott is kell valamivel, a Larian remekműve pedig a legjobb, ami választható jelenleg. Szóval arra már nem is térnék ki külön, hogy mitől és mennyire istentelenül jó játék lett, inkább gyorsan rákanyarodnék a lemezes kiadás hírére.

Merthogy az elmúlt évek legjobb szerepjátéka kizárólag digitális formában érhető el, sőt, még a piszok drága, ám egészen fantasztikus gyűjtői kiadáshoz is csak letöltőkódot mellékeltek, lemezt a legnagyobb rajongók és gyűjtők sem kaptak. Ez azonban néhány hónapon belül megváltozik, a stúdió ugyanis bejelentette, hogy a Baldur’s Gate 3 csak megkapja a fizikai hordozós kiadását is, méghozzá egy igencsak masszív, Deluxe Edition-ös kiszerelésben.

A lemezes Baldur’s Gate 3 Deluxe Edition tartalma pedig valóban komoly lesz, amiben a játékosok kapnak

  • egy Mindflayer posztert,
  • 32 egyedi matricát,
  • 2 felvarrót,
  • egy irtó menő díszdobozt,
  • 3 lemezes soudtracket,
  • egy részletes világtérképet,
  • plusz a Digital Deluxe összes digitális tartalmát,
  • na meg magát a játékot lemezen.

Pontosabban lemezeken: PS5-ön kettő is jár belőle, míg Xboxon (aminek digitális megjelenése még várat magára) három lemezről kell majd telepítenünk. Talán a PC-sek jártak a legérdekesebben, ők  ugyanis kapnak egy indítólemezt, de a játék telepítéséhez egy letöltőkódot kell használniuk. Mindent összevetve azonban valószínűleg minden játékos egy ilyen lemezes kiadásról álmodozik.

Nem mondom, eléggé hiányoznak az ilyen tartalmas, de még nem gyűjtői kiadások:

„Úgy érezzük, hogy ez a kísérlet a fizikai média jövője, legalábbis számunkra a Lariannál. Az elmúlt néhány hónapot azzal töltöttük, hogy az alapoktól kezdve megtanuljuk, hogyan kell ezt csinálni, és mindent, amit a Collector’s Editionből tanultunk, beletettünk abba, ami reményeink szerint verhetetlen értéket képvisel, amit a jövőben a alap fizikai változatunknak tekintünk. Ha beválik, akkor továbbra is így fogjuk csinálni. Tisztában vagyunk a fizikai adathordozók értékével, és bár a játékok archiválásával kapcsolatban nyilvánvalóan egyre nagyobb kihívások merülnek fel, őszintén hiszünk abban, hogy érdemes kísérletezni, még akkor is, ha ez egy kibaszott tonna lemezt jelent.” – mondta Michael Douse, a Larian kiadói vezetője a nyilatkozatában. Ámen!

Ezt is érdemes elolvasnod:

Az Xbox és a Baldur’s Gate 3 is tarolhat a videojátékok Oscar-gáláján

×