A Yettel korábban csak az üzleti előfizetőinek engedte meg a Wifi hívásokat, de mostantól Te is használhatod, lakossági díjcsomaggal.

2023.12.07. – Ha van WiFi, Te meg Yettel előfizető vagy, akkor olyan helyeken is gond nélkül hívásokat bonyolíthatsz, ahol egyébként gyenge a térerő vagy nincs is. Sőt, ha egyik helyiségből a másikba sétálva száll el a mobiljel, akkor a készüléked automatikusan a WiFire váltva teszi lehetővé, hogy folytatódjon a beszélgetés. A cég szerint mostantól a külső mobiljeleket leárnyékoló épületekben is kiváló minőségű hanghívásokat vagy SMS-forgalmat bonyolíthatnak az előfizetői a WiFin keresztül – két egyszerű lépés után.

Forrás: MTVA – Faludi Imre

A VoWiFi (Voice over WiFi) szolgáltatást a Yettel eddig is kínálta, de csak üzleti díjcsomagokhoz. 2023 decemberétől ugyanakkor a lakossági előfizetőknek is jár, így elérhető maradhatsz olyan épületekben és helyiségekben, amelyek leárnyékolják ugyan a mobiljelet, de rendelkeznek helyi WiFi hálózattal. „A telefonok a helyi vezeték nélküli internet segítségével csatlakozhatnak a mobilhálózatra, teljes lefedettséget biztosítva az épületen belüli WiFi hatósugarán belül” – fogalmaz a Yettel.

Itthon jó a térerő, de nem mindenhol

Magyarország mobilhálózatai világviszonylatban is az élvonalba tartoznak, de a mobil rádiójelek terjedési sajátosságai miatt előfordul, hogy vastag falú vagy fémszerkezetes épületeken belülre, esetleg földszint alatti helyiségekbe gyengébben vagy nem jut el a bázisállomásról adott rádiójel. Ezen segít a Yettel külön díjazás nélkül igénybe vehető szolgáltatása. A VoWiFi a beltéri mobilkapcsolat első lépéseként a helyi WiFi-hálózatra, majd onnan a szolgáltató mobilhálózatára kapcsolódik, így növelve a beltéri lefedettséget.

Így tudod bekapcsolni a Yettel szolgáltatását

Ha Yettel előfizető vagy és nem akarod kihagyni a szolgáltatás használatát (miért akarnád?), küldj egy díjmentes SMS-t a 1744-re azzal a kulcsszóval, hogy „VOWIFI”. Ezzel aktiváltad is, de az erre képes készülékeken még engedélyezni kell a VoWiFit a beállításokban. Ezt minden 2022 utolsó negyedéve után kiadott Samsung, minden iOS 17-re frissített iPhone, valamint az összes újabb Xiaomi, Nokia, Huawei és Honor készüléknek tudnia kell. A Yettel kínálatában az új mobilkészülékek 70 százaléka már VoWifi-képes, és ez az arány tovább növekszik a jövőben – ígérte a cég.

Hová nem jutottunk 100 év alatt:

Ultraretró: Ilyen volt a világ legelső mobiltelefonja az 1910-es években

×