Rengeteg készülék napvilágot látott az elmúlt évtizedekben. A Linus Tech Tips csapata kigyűjtötte a 10 legfurább mobiltelefont.

2023.08.11. – Manapság kis túlzással meg sem tudjuk különböztetni a mobiltelefonokat. Sok, nagy kamera a hátoldalon, egy nagy kijelző az előlapon. Azonban nem mindig volt ez így. Az elmúlt évtizedekben rengeteg gyártó próbálkozott egyedi készülékek piacra dobásával. Az esetek nagy részében csúfos kudarc követte ezeket, de az biztos, hogy üde színfoltjai voltak az iparágnak. A LinusTechTips csapata nem is olyan rég egy videóban foglalta össze a 10 legfurább mobiltelefont.

Nézzük is a listát!

Kyocera Echo M9300

Mobiltelefon

A telefon az első androidos készülékek egyike. Alig 512 MB RAM és Snapdragon S1 processzor jellemzi. Ami azonban említésre méltó, az a kialakítása. Korát megelőzve két kijelzőt is kapott a készülék, melyet többféleképpen használhattak ki a vásárlók. Talán túl korán érkezett a piacra, ám manapság már nem okozna nagy meglepetést.

Motorola V.Box 100

Mobiltelefon

A Motorola V.Box V100 2000-ben jelent meg. A szokatlan kagylós kialakítású készülék teljes QWERTY-billentyűzetet tartalmazott, amely ideális volt SMS-üzenetek írására és küldésére. Emellett nagy, 126 x 64 pixel felbontású képernyővel rendelkezett, amely hét sor megjelenítésére volt képes. Ez bizony annak idején elég ütősnek számított.

Siemes Xelibri 2 és 4

Mobiltelefon

A Siemens 2003-ban Xelibri sorozata egyértelműen egyedi formavilágával hódított. Ebből adódóan természetes hogy extravaganciáról „kell” beszélnünk. Fiatalos tervezés, egyedi ívek jellemzik, de ami még ennél is több: csepp alakú formába öntötték.

Nokia N93

Mobiltelefon

Az N93-ról a következőket lehetett tudni a megjelenés előtt: irdatlan nagy lesz, fantasztikus kép és videorögzítési lehetőségeket rejt magában, illetve horrorisztikus áron kerül forgalomba. Ennek bizony minden pontja meg is valósult, nemigen volt olyan készülék, amely ebből a szempontból a nyomába érhetett volna akkoriban.

Nokia 8110

Mobiltelefon

Az ikonikus 8110-es telefon. A Nokia 8000-es szériájának elindítója. A mobiltelefon 1996-ban szeptemberében jelent meg, a „csúsztatható’ kivitel pedig egyből magára is vonzotta a tekinteteket. Hasznos célt is szolgált ez a megoldás, hiszen a zsebben így védve voltak a gombok is.

Nokia 7280

Mobiltelefon

A 7280-as Nokia mobiltelefont sokan csak rúzsnak csúfolták az egyedi formavilága miatt. Az SMS, GSM, MMS támogatás adott volt, ahogy a „villámgyors” GPRS internet is a rendelkezésünkre állhatott. VGA kamerával rendelkezett, a kijelző pedig tükörként viselkedett, ha épp nem volt bekapcsolva.

Motorola Flipout MB511

A Motorola Flipout (modellszám: MB511, más néven FLIPOUT) a Motorola által gyártott és 2010 júniusában megjelent telefon. Érintőképernyője 2,8 hüvelykes. Emellett 3,2 megapixeles kamerával rendelkezett, és számos színben volt kapható. Androidot futtatott és teljes értékű billentyűzettel rendelkezett, kell ennél több?

Virgin Mobile Lobster 700T – A TV-s mobiltelefon

Egy készülék, mely nem csak a külsejét tekintve átlag feletti. A telefon rendelkezett egy DAB vevővel, mellyel több TV adót is lehetett fogni. Akkoriban egészen jó minőségnek számított a kijelző felbontása is, így a sokat utazó felhasználók nem unatkoztak várakozás közben sem. Az akkumulátor azonban rendesen megszenvedte, ha TV nézésre használták a kütyüt.

Nokia 7600

A Nokia 7600 szintén nem átlagos kialakítással rendelkezett. A különleges külső mellett érdemes megemlíteni azt is, hogy ez volt a cég második 3G képes mobiltelefonja a 6650 után. A kialakítás nem volt túl kényelmes, nem is találkozhattunk vele sűrűn.

Sony Ericsson Xperia Play – A PlayStation mobiltelefon?

Sony Ericsson Xperia PLAY egy 2011-es Sony Ericsson-okostelefon. Különlegessége, hogy szétcsúsztatható kivitelű, melynek hála teljes értékű kézi játékkonzolként is működik. Nem titok, hogy a Sony ebben a mobiltelefonban a PlayStation és az Xperia üzletágát szerette volna egy készülékben egyesíteni.

Motorola StarTac Rainbow

Az ötletet eredetileg a Motorola európai csapata találta ki, akik a Motorola Flare program végéhez közeledve rájöttek, hogy a készülékházakból rengeteg színes műanyag felesleg maradt, és meg akarták próbálni felhasználni azt. Kitalálták a többszínű StarTAC-ot, de amikor a Motorola chicagói központjának javasolták, elutasították. Az európai csapat ettől függetlenül folytatta a koncepciót. Végül a fenti formában érkezett meg a piacra.

Ez a 400 kilós gorilla annyira ráfüggött a mobilra, hogy el kellett tőle tiltani

×