Mérnökök egy csapata egy teljesen átlagos utat alakított át, a világ első vezeték nélküli töltéssel rendelkező közútjává.

2023.12.06. – Tegye fel a kezét most azonnal, aki játszott már a Death Stranding című videójátékkal. Aki nem, mert úgy érzi, hogy az egy séta- vagy postásszimulátor, az lemaradt valamiről, ami most valóság lett. Hideo Kojima játékában ugyanis bár egy nagyon különös jövőben járunk, minden jármű, beleértve a motorokat és teherautókat is, elektromos. A járműveket természetesen egy töltővel is lehet tölteni, de a kiépített autópályán, ha középen haladunk, vezeték nélkül töltődik.

Ez nagyon fantasztikusan hangzik, és a helyzet az, hogy amerikai mérnökök megalkották ezt az utat a valóságban. Az út képes vezeték nélkül tölteni az elektromos járműveket, miközben azok állnak, üresjáratban vannak vagy épp haladnak. A megoldás, hogy az út alatt elhelyeztek bizonyos réz induktív töltőtekercseket, amik feltöltik az elektromos járműveket – írja az APNews.

Az útszakasz jelenleg Amerikában, Detroit belvárosában található. A mérnökök tervei szerint ez az útszakasz lesz a tesztpálya, de a michigani közlekedési minisztérium szerint néhány éven belül a nagyközönség számára is elérhetővé teszik.

Az út bemutatására a Michigan Centralban került sor, ahol elmagyarázták, hogy az ilyen utakat az elektromos járművek elterjedését akadályozó problémák – például a korlátozott akkumulátorkapacitás, a korlátozott számú töltőállomások és az általános hatótávolság – kezelésére tervezték.

„Michigan autóipari szakértelme mellett bemutatjuk, hogy a vezeték nélküli töltés hogyan teszi lehetővé az elektromos járművek széles körű elterjedését, kezelve a hatótávolságot, a hálózati töltés korlátait, valamint az akkumulátorok méretét és költségeit” – mondta Stefan Tongur, az Electreon üzletfejlesztési alelnöke.

Nos, itt tehát úgy gondolják, hogy az elektromos járműveké a jövő, és úgy tűnik, hogy a töltés és a hatótáv problémáját is megoldották. Bár ez mind nagyon jónak tűnik, valószínűleg nagyon sokáig tart még, mire mindenhol elérthető lesz. Ráadásul gondolom minden korábbi utat fel kell szedni és átalakítani hozzá. Na, azt az emberek szerintem sehol nem tolerálják.

Ezt láttad?

Fizetős lesz a Windows 10 frissítése az utolsó három évben

×