A Counter-Strike 2 startja nem sorolható a legsimább indulások közé. Ezen az elmúlt hetek egyre megkérdőjelezhetőbb döntései sem segítsenek.

2023.12.05. – A Counter-Strike 2 hétfő este ismét új frissítéssel örvendeztette meg a játékosokat. Ezúttal inkább apróbb dolgokat javítottak a fejlesztők, de a gránátok is sokkal jobban viselkednek majd az update után. Ezen kívül szintén javítottak egy olyan hibát, mellyel jogosulatlan előnyhöz juthatott néhány játékos. Szerencsére a módszer nem terjedt el a közösségen belül, de gyakorlatilag olyan wallhacket adhatott néhányak kezébe, melyet még csak nem is lehetett kiszűrni.

A fejlesztők 24 órán belül reagáltak a problémára, mely mindenképpen üdvözölendő. Gondolhatnánk, hogy ezzel le is zárult a történet, ám az elmúlt órákban ismét túlbuzgó lett a Counter-Strike 2 csalás elleni védelme.

Megint ártatlan játékosokat bannol ki a Counter-Strike 2?

A Twitteres bejegyzésekből és a Counter-Strike tiltásokat követő CS2 Trader Bans profilból hamar leszűrhető, hogy rengeteg ember érintett a mostani hullámban. Természetesen egy-két trader kitiltása nem lenne gyanús, ám percenként érkeznek értesítések több millió forintos raktárral rendelkező felhasználók kitiltásáról. Ezek a kereskedők a skinekkel keresik a mindennapi betevőt, ezért szinte teljes mértékben kizárható, hogy valóban csaltak, főleg ilyen mértékben. Remek kérdés lehet azonban, hogy mi okozhatja a tömeges kitiltást. Vajon a Valve hibázott ezúttal vagy valamelyik külsős program, netán driver okozta ezeket? Hamarosan remélhetőleg erre is választ kaphatunk.

Update – 19:58:

A Valve hivatalosan is reagált a problémákra, a tegnapi frissítést okolhatjuk az ÁRTATLAN kitiltások kiosztásáért. A Riva Tuner, Nvidia és egyéb külsős alkalmazások tehát semmilyen szerepet nem játszottak ezekben. Az elkövetkezendő órákban, napokban hivatalosan is lekerülhetnek a tiltások az érintett játékosokról. 

Kiderült, hogy miért szaggathat szinte mindenkinél a Counter-Strike 2

×