Egyre többet beszélnek a CDPR fejlesztői a már készülő The Witcher 4-ről. Most az egyik vezető fejlesztő beszélt Geralt sorsáról egy interjúban.

2023.12.04. – Hivatalosan még semmit sem tudni a beígért The Witcher 4-ről, azonban annyit tudunk, hogy „készül”. Sőt, a CD Projekt RED „Polaris” kódnevű csapata kapta meg ezt a nemes feladatot – ez derült ki legalábbis a fejlesztőcég harmadik negyedéves konferenciájából.

A CDPR még egy részéletes grafikonnal is szemléltette, hogy hova, s mikor helyezték a fókuszt az elmúlt negyedévekben. A Cyberpunk 2077 és a Phantom Liberty például dominált 2022 decembere és 2023 októbere között. Ám az utolsó időszakban a legnagyobb erőforrásokat már a Polaris kapta, akik az „új Witcher játékon” dolgoznak.

Adam Kicinski, a lengyel fejlesztőcég vezérigazgatója a konferencián azt mondta, jelenleg 330 fejlesztő dolgozik a projekten, ám ezt a számot 2024 közepéig 400-ra szeretnék növelni. Csak a miheztartás végett, a CD Projekt RED korábbi legnagyobb fejlesztői csapata a Phantom Libertyért felelt, ők 300-an dolgoztak a projektjükön. Az új Witcher játék fejlesztői tehát már most többen vannak, s ez még csak a kezdet. Jelenleg a CDPR és a The Molasses Flood munkatársainak több mint a fele dolgozik az új Witcheren.

Merre halad tovább a történet?

Arról már lehetett korábban olvasni, hogy a vajákok kalandjairól nem szeretnének lemondani a lengyel fejlesztők, ám erősen elgondolkodtak azon, hogy Geraltot nyugdíjba küldik. Erre egyébként most pont lenne lehetőségük is, hiszen Ciri a játék világában felnőtt, sőt meglehetősen jól ki is lett tanítva. A rajongók is úgy gondolják, hogy ez a jövő, viszont még lehet a CDPR nem játssza ki ezt az aduászt.

Egy nemrégiben készített interjúban, Sebastian Kalemba, a CDPR egyik vezető fejlesztője arról beszélt, hogy Geraltnak még a Witcher 4-ben is kulcsszerepe lehet. Az viszont már más kérdés, hogy mint főszereplő, vagy fontosabb mellékszereplő számítanak-e majd rá…

witcher

Amire viszont felhívta a rajongók figyelmét, hogy a Witcher 4-nek több ponton is meg kell majd újulnia a 3-hoz képest. Mivel még jó pár évig biztosan nem kapjuk meg az új epizódot, s már most is több mint 8 éves a legutóbbi játék. Így egy teljesen új játékosréteget is meg kell majd szólítania a projektnek. Ezek a hatalmas hiátusok szokták azt eredményezni, hogy végeredményben új főszereplőt kap egy széria. Egy olyan karaktert, akihez tudnak kötődni a régi motorosok, de képes új fanokat is maga köré gyűjteni. Még lehetséges, hogy ez az idő nem jött el a Witcher időszámításában. Viszont fel kell arra is készülni, hogy a visszatérő Geralt már inkább „az új Vesemir” lesz, mint a szűkszavú fő szörnyvadász…

Ezt olvastad már? 

Magyarországon is kapható az új PS5, de az ára miatt úgyis a régit veszed

×