A kultikus Kengyelfutó Gyalogkakukk című sorozatban szerencsétlen nyomorgó prérifarkas sosem kapta el a futómadarat, most azonban ingyen segíthetünk neki.

2023.12.04. – Bevallom, engem irdatlanul irritált a Kengyelfutó gyalogkakukk pofátlan bip-bipelése, aminek végén mindig a szerencsétlenül járt prérifarkas szívta meg, majd lett kigúnyolva az egyébként példás, de eredménytelen kitartásáért.

A Warner Bolondos Dallamok univerzumának egyik legkedvelhetőbb karaktere az éhező prérifarkas, aki mindössze csak táplálkozni szeretne végre, nyilván sikertelenül, a szadista kakukk mindig túljár az eszén, már ha épp nem pont ő bénázza el a fura akcióit. Amióta az eszemet tudom, mindig a szélmalomharcot vívó, nyomorgó prérifarkasnak szurkoltam, aki mint a magyar sors, önrontóan mindig a saját csapdáiba sétál bele, mégis, szimpátiát keltő az igyekezete, a fáradhatatlansága, hogy minden egyes idióta ötletétől lelkesen reméli a csodát.

Most azonban fordult a kocka!

 

Az 1949 óta tartó szüntelen elkeseredett küzdelem után viszont itt a lehetőség véres revansot venni az évtizedes megaláztatásért, na meg végre kakukkhússal feltölteni a hosszú-hosszú ideje kongó ürességtől hangos farkasbendőt. David Mills, egy indie játékfejlesztőnek hála ugyanis elkészült a játék, amiben segíthetünk a magyar fordításban Vilinek elnevezett (amúgy Wiley) farkasnak elérnie az egyetlen életcélját: elkapni és behamizni a pofátlan gyalogkakukkot.

Valószínűleg David is pontosan annyira utálhatja a magzabálót, mint én, mivel a hiánypótló, szimplán csak „A prérifarkas kinyírja a kengyelfutó gyalogkakukkot”  (The coyote kills the road runner) című játékát teljesen ingyen bárki játszhatja, aki csak akarja. A játék viszonylag rövidke, de meglepően remekül teremti meg a mesesorozat hangulatát, látványát és humorát, amit sikerült a játékmenetbe is tökéletesen beilleszteni – méghozzá az egyik első, 1949-ben bemutatott epizód alapján (a fenti videó). Szinte már annyira jól működik, hogy egy teljes értékű programot is megnéznék belőle, sőt még fizetnék is érte – amennyiben végtelenítve vehetem életét a futómadárnak.

A játékot a gyalogkakukk gyilkos játéknak dedikált itch.io oldalon lehet letölteni – mint mondottam tök ingyen, és potato PC-n is elfut. Egyébként nagyjából erre érdemes számítani:

Ezt is érdemes elolvasnod:

899 forintért viheted az elmúlt évek egyik legjobb FPS-ét + 7 másik játékot

×