Igazi retro múltidézés 20 évvel ezelőttről, amikor még menő volt a Pentium IV, épp csak megjelent a Vice City, és amikor megépült ez az ősi LEGO PC.

A cikk 2021-ben íródott.

Azt mondja meg nekem valaki, hogy hogyan van az, hogy míg a gyerekek vígan elszaladgálnak a LEGO halmok tetején is akár, addig egy felnőtt ha rálép egyetlen darabkára majd szörnyet akar halni? Felettébb érdekes, nagyjából annyira mint az a számítógépház, amit HackerBill épített – szó szerint – még 2002-ben magának Legóból. Na nem mondjuk, hogy ez az egyetlen ilyen cucc a világon, hiszen azóta már sok ilyen feltűnt internet szerte, de hogy az egyik legelső volt, az egészen biztos.

A setup maga amúgy nem kicsit múltidéző, hiszen a Pentium 4-es proci mellett, a CD-író és a CD-olvasó fölött azért még vidáman integet nekünk egy floppy-lemezolvasó is.

A kreativitás persze nem csak a házban magában, hanem a nagy ímmel-ámmal belerakosgatott szorgos kis Lego emberkékben csúcsosodnak ki, akik nagyon dolgoznak azon, hogy a játék közben ne olvadjon szét az a sok műanyag. Kreatív egy cucc, azt meg kell hagyni, a legjobb pedig, hogy kedvünkre alakíthatjuk, így nem kell sokat gondolkozni, hogy hol fog elférni benne egy újabb RTX.

r/pcmasterrace - My lego computer from 2002

r/pcmasterrace - My lego computer from 2002

r/pcmasterrace - My lego computer from 2002

Bill ennyi képet mellékelt a Reddit posztjában, de találtam még két érdekes LEGO PC Master Race gépet is a hőskorból:

Képtalálatok a következőre: lego pc case

Képtalálatok a következőre: lego pc case

Na és te építenél egy ilyet?

Ezt is érdemes elolvasnod:

Napi retro: LEGO-kockákból építettek újra egy működő PlayStation 1-et

×