Az első PlayStation 1994-ben jelent meg, de ilyen menő LEGO formában még sosem láttuk. Most viszont már vennénk is egyet… mondjuk ezt itt!

2021. 12. 17. – Egészen sok különleges konzol készült már a videojátékok történetében, elég csak PopeArt fantasztikus munkáira gondolnunk, olyanból azonban már rendkívül kevés akad, mint amilyet Anthony John Clarke épített magának.

Sokan nem nagyon ismerhettük ezelőtt az úriember nevét, hiszen ő is csak egy közülünk, játékosok közül, aki olykor-olykor könnyen el tud csábulni egy retro masina láttán. Nagyjából ez történt vele, amikor ellátogatott egy zsibvásárra, ahol megpillantott egy rossz, de viszonylag még használható állapotú PlayStation 1-es gépet.

Anthony persze azonnal ráugrott a konzolra, majd egyetlen fontért, körülbelül 400 forintért meg is vette. Először csak a kitisztítását tervezte, majd miután megvolt vele ihletet kapott.

Így született meg végül a LEGO PS1!

Bizony, a roppant kreatív srác darabjaira szerelte a 90-es évekbeli konzolt, majd LEGO kockákból épített neki egy házat. Ez viszont nem csak egy keret, hanem vannak rajta ténylegesen működő gombok is, melyeket szintén az építőkockákból alakított ki. Egyetlen hiányossága a lemezolvasó teteje, aminek a megoldásán elmondása szerint már dolgozik.

A konzol pedig nem csupán tökéletesen működőképes, de egy kifejezettem mutatós darab is, amit az alkotó nem volt rest TikTokon is megmutatni:

@bonkersbarmanwork in progress, this is the ( ##Lego ##PlayStation ##project ) ##fypシ ##fyp ##foryou ##xyzbca ##ps1 ##sony♬ Castle on the Hill (Throttle Remix) – Ed Sheeran

Hogy tetszik a LEGO PS1? Te kiraknád otthon a polcra?

Borítókép és forrás: GamingBible

×