Anya Taylor-Joy a fiatal Furiosa, Chris Hemsworth meg maga a földre szállt ördög a Mad Max moziban, ami 9 évvel jön az első film után.

2023.12.01. – George Miller rendező a 2015-ös Mad Max: Fury Road után azt mondta, pihen egy kicsit a folytatás előtt, mert nagyon fárasztó forgatás volt. Megadta a módját a lazsálásnak, mert éppen kilenc évig tartott, mire elkészült az új Mad Max film, de végre ez a nap is eljött – az első előzetessel egyetemben!

Forrás: Warner Bros.

A Warner Bros. nemrég tette közzé a Furiosa trailerét, ami rögtön 2,5 perces, és tele van mocskos mennyiségű homokkal, vasszörnnyel, meg lángoló járművel. Perzselő apokalipszis ez, ami elmeséli az első filmben Charlize Theron által megismert Furiosa előzménytörténetét. A fiatal amazont Anya Taylor-Joy (A boszorkány, A vezércsel, A menü), ellenlábasát, Dementust pedig Chris Hemsworth (Bosszúállók filmek) alakítja, láthatóan rendkívüli élvezettel. Thor eddigi megformálója nem először vágja a világ arcába, hogy

nagyon szeret szórakoztatóan hülye gonosztevőket alakítani: épp’ a Taylor-Joy-jal szintén közös Last Night in Sohoban volt hasonlóan ördögi.

Ez az előzményfilm a Miller-féle Mad Max ötödik mozija, amihez a brazíliai Comic-Conon mutatták be az első, hosszú előzetest – a rendező mellett Taylor-Joy és Hemsworth közreműködésével. A filmesek a címet (Furiosa: A Mad Max Saga) és a premierdátumot is ekkor hozták nyilvánosságra, majd egy pódiumbeszélgetésen árulkodtak a történetről. A Variety szerint Hemsworth arról beszélt, hogy a karaktere „nagyon erőszakos, nagyon őrült és brutális, manipulatív alak, vagyis sajátos terméke a környezetének, amiben vagy ölsz, vagy téged ölnek meg”.

A Furiosa: A Mad Max Saga 2024 május 24-én robban be a mozikba, IMAX kópiákon is, szóval alaposan ki lehet élvezni a nem mindennapi látványvilágot, ami ezt a franchise-t jellemzi.

Ami azt illeti, a főszereplőt egy másik nagy sorozatban is nagyon el tudnánk képzelni:

Ki legyen az új Lara Croft? – Ezt a 10 tíz színésznőt látnánk szívesen az új Tomb Raiderben

×