Sokáig dedikált Counter-Strike 2 szerverek sem léteztek, ám néhány hete ezen is javított a Valve. A kereső azonban nem a legjobb.

2023.11.30. – A Counter-Strike 2 hivatalosan szeptember végén vette át a CS:GO helyét. A fejlesztők azóta is folyamatosan dolgoznak a játék jobbá tételén. November első felében rengeteg remek frissítés látott napvilágot, nagy eséllyel decemberben sem lesz ez másképp. A jelenlegi időszakban a sub-tick rendszer finomhangolása és a csalók kiszűrése lehet a legnagyobb prioritás. Jól tudjuk, hogy a Valve már márciusra tervezett egy anti-cheattel kapcsolatos bejelentést, ám valamiért az meghiúsult. Mindenképp bizakodásra adhat okot ez a tény, ám az éles bevetésre még nagy eséllyel hónapokat is kell várni.

Nem csak ilyen téren marad el a Counter-Strike 2 az előző klienstől. Több, régi és hasznos parancsot sem találnak meg a játékosok. Ezek közé vehetjük a cl_bob parancsokat, melyek a fegyver vizuális mozgását befolyásolják vagy épp a cl_righthand-et, mellyel azt állíthatjuk, hogy melyik kezébe tartsa a fegyver a virtuális karakterünk. Ezeken kívül más technikai hiányosságok is feltűnhetnek. A dedikált Counter-Strike 2 szerverek például csak néhány hete élesek, hiszen azelőtt csak mókolással lehetett ezeket létrehozni.

Ne a Counter-Strike 2 beépített szerverkeresőjét használd

A korábbi Counter-Strike játékoktól eltérően a CS2 igazából nem is rendelkezik beépített szerverkeresővel. A gombot lenyomva a Steam felületére dob minket a játék, nem túl felhasználóbarát megoldás. Ezen kívül több trükköt is lehet alkalmazni, hogy egy adott szervert előbb dobjon ki a felület. Szerencsére a közösség ezúttal is a Valve segítségére sietett.

CS2Browser - A Counter-Strike 2 szerverekhez

CS2Browser.com – A Counter-Strike 2 szerverekhez

Egy Reddit posztban leplezte le u/kroxos a legújabb fejlesztését. Egy egyszerű weboldalról beszélhetünk, ahol a jelenleg elérhető Counter-Strike 2 közösségi szerverek közül válogathatnak a játékosok. Szűrhetnek játékmódra, lokációra és természetes névre is. A megfelelő szerver kiválasztása után pedig elegendő egyetlen egy kattintás, a többit intézi a játék. Ez hatalmas segítség lehet a játékosok számára, hiszen a fenti okok miatt sokan le is mondtak a külsős szerverek használatáról. Rengeteg mód áll a közösség rendelkezésére, az AWP-only szerverektől egészen a ZombieEscape megoldásokig. Egy próbát mindenképp megérhet a weboldal használata. 

Borító: YT

Ezt a Counter-Strike 2 parancsot használd a sokkal simább játékélményért

×