A 2023-as Call of Duty több mechanikát is elhozott, még többet pedig átalakított. Hiba lenne ezeket nem kiaknázni a multiplayer módokban.

2023.11.30. – A Call of Duty: Modern Warfare III megjelenése előtt a játékosok egy dologért imádkoztak. Ez pedig nem volt más, mint a játékokban tapasztalható mozgási mechanikák átdolgozása. A Modern Warfare III azonban ezt túl is teljesítette, hiszen rengeteg olyan funkcióval bővítették az idei címet, melyet évek óta kértek a játékosok. Növelték a mászás sebességét, visszakerült a slide cancel, a tactical sprint időtartama is hosszabb lett.

A slide cancel az első időszakban meglehetősen hektikusan működött, ám néhány frissítés után már nincsenek nagy problémák a megoldással. A játék messze nem hibátlan, ahogy a mozgás sem, elég csak a napokban felbukkanó kígyókra gondolni. Azt azonban magabiztosan kijelenthetjük, hogy a Modern Warfare III sokkal kellemesebb multiplayer élményt nyújt, mint a tavalyi változat. Könnyen lehet azonban, hogy a játékosok nagy része nemes egyszerűséggel elment az egyik legjobb újítás mellett. A Dexerto munkatársai abban segítenek ezúttal, hogy minél jobban kiaknázhassák a játékosok a Tac-Stance lehetőségét.

Mi is az a Tac-Stance a Call of Duty-ban?

A Call of Duty fejlesztői úgy fogalmaztak egy korábbi blogbejegyzésükben, hogy a Tactical Stance a tökéletes arany középút a hip-fire és az ADS között. A játékosok a két tüzelési mód legjobb előnyeit egyesíthetik egy új tüzelési módban. Jobb mobilitást ad, mint az ADS, de mindeközben a fegyverek visszarúgása és a lövedékek szórása sokkal barátságosabb, mint hipfire módban. Nem hangzik rosszul, ugye?

Alapértelmezetten slide-olás közben is Tac-Stance módra vált a tüzelés, ám ez hosszas megszokást igényelhet, ezért sokan a kikapcsolásán is elgondolkodtak. Hosszabb távokban gondolkozva azonban megérheti használni, hiszen pontosabban lőhetnek, miközben a mobilitáson és a sebességen sem esik csorba. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy milyen módon lehet bekapcsolni azt, hogy slide-oláson kívül is alkalmazhassák ezt a tüzelési módot.

A Tac-Stance aktiválása

Call of Duty beállítások

Szerencsére pillanatok alatt bekapcsolható (vagy visszakapcsolható) a funkció:

  • Lépj be a Modern Warfare III beállításaiba
  • Keresd meg a Gameplay fület
  • Keres meg a Tactical ADS Activation lehetőséget
  • Beállítható, hogy ADS + Melee, ADS + Le gombra aktiválódjon-e a funkció vagy nemes egyszerűséggel teljesen ki is kapcsolható

Nem szabad elfelejteni, hogy december 6-án a Warzone integráció is megtörténik. Nagy eséllyel a Battle Royale módban is alkalmazható lesz a Tac-Stance tüzelési mód, addigra érdemes lehet beletanulni a használatába. Természetesen, ha valamiért a játékstílusodhoz nem passzol, akkor bármikor kikapcsolható a fentebb részletezett menüpont „Off” állásával. Egy próbát azonban mindenképp megérhet.

Jövő héten elstartol az új Call of Duty szezon – Képen az új fegyverek

×