Sok Call of Duty: Modern Warfare 3 játékos meg van győződve arról, hogy a fejlesztők szép csendben AI botokat tesznek az online meccsekbe.

2023.11.30. – Régóta vita tárgyát képezi a mesterséges intelligencia által irányított „játékosok” létezése a Call of Duty játékokban. Bár a fejlesztők hivatalos nem beszéltek erről sosem, rengeteg player állítja, hogy a Modern Warfare 3 és a Warzone is tele van AI botokkal. Ennek célja elvileg az lenne, hogy a fejlesztők növeljék a játékosok statisztikáit, több sikerélményt nyújtva.

A leggyakoribb elmélet szerint a botokat a Sledgehammer Games vagy az Activision azért teszi a meccsekbe, hogy a játékosok jól érezzék magukat, hogy valóban le tudnak lőni másokat. Ezek az ellenfelek azonban állítólag csak botok, amik szándékosan gyengére vannak beállítva. Nem ez lenne az első eset, hogy a franchise-t ilyesmivel vádolják, a Warzone játékosok is több esetben panaszkodnak róla.

Modern Warfare botok?

A botok állítólagos bevezetése sajnos azonban csak az egyik vitatott dolog a Modern Warfare 3 kapcsán. A játék a megjelenéskor nagy csalódást okozott, köszönhetően a rövid kampánynak, ami nagyjából csak 5 órás. Emiatt és friss tartalom hiánya miatt sokan lepontozták a címet. Nem azért, mert rossz lenne, de talán ennyi újdonság nem ér meg 100 eurót. Mindez persze nem akadályozta meg az Activisiont abban, hogy rengeteg példányt adjon el belőle. Még a statisztikák is bizonyítják, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 3 sikeres volt a játszott órák számát tekintve.

Nemrég azonban a Modern Warfare 3 botjai kapcsán igen sok jelentés született a Redditen is. A sok vádaskodás odáig vezetett, hogy a Youtuber Blame Truth – The CODfather készített egy videót, amiben bemutatja az összes furcsa játékos viselkedést, amit a játékban látott, és ami AI-ra utal. Persze más online játékok, például a Fortnite is használ botokat az online meccsek során, de ezt nyíltan vállalják is. Eddig azonban sem a Sledgehammer Games, sem az Activision nem osztott meg ilyet a Modern Warfare 3-mal kapcsolatban.

 

Ahogy a videóban látható, az AI botok kapcsán a találgatások abból erednek, hogy egyes játékosok nagyon furcsán viselkednek. Az elmélet szerint a Sledgehammer vagy az Activision szép csendben AI-botokat tesz az online meccsekbe, hogy növeljék a játékosok elégedettségét, hogy még többet akarjanak játszani. Akaratlanul azonban az állítólagos botok hibáznak és természetellenesen viselkednek az online meccseken.

Bár rengeteg játékos állítja, hogy vannak AI botok, ez nem feltétlenül igaz. Az online játékosok furcsa viselkedése számtalan különböző tényező következménye lehet, az új játékosoktól kezdve a lassú internetkapcsolatig. A Modern Warfare 3 a rossz kritikák ellenére elég jól fogy. Emiatt joggal feltételezhető, hogy a sok-sok játékos viszonylag új a franchise-ban, és akaratlanul is olyan módon viselkedik, amit a régebbi játékosok bot-szerűnek érzékelnek.

Az egyik terület, ahol azonban az Activision nyíltan mesterséges intelligenciát használ, a chat-moderálás. A játékba nemrégiben AI-val kiegészített hangchat-moderációt vezettek be, hogy kiszűrjék a toxikus játékosokat.

Ezt láttad már?

Teljesen komoly: párat kell aludni és a Netflix az öledbe ejti a GTA trilógiát

×