Hamarosan indul az epikus sorozat, ami meglovagolja a Ghost of Tsushima sikerét és méltó helyére teszi a szamuráj harcosok történelmi szerepét.

2023.11.29. – Óriási érdeklődés övezi az FX legújabb sorozatát, a Shogun, avagy Shōgun című produkciót, ami végre pontos premierdátumot is kapott – írja a Deadline. A japán Samuel L. Jackson, vagyis Hiroyuki Sanada főszereplésével készült történelmi minisorozatról számunkra az a legjobb hír, hogy mi is láthatjuk, mert korábban úgy tűnt, egyelőre csak a Hulu (USA) és a Star+ (Latin-Amerika) tűzi műsorra. A friss hírek szerint a világ összes többi régiójában a Disney+-on lehet majd hétről hétre bámulni a szamuráj drámát.

Forrás: FX

A Shogun a 12-19. században a legmagasabb politikai rang volt, ami csak létezett. Hivatalosan hadvezérek voltak, de technikailag nagyobb hatalommal bírtak, mint a császár, akinek a szerepe inkább csak tiszteletbeli volt. A tévésorozat egy kortárs nyugati regény, James Clavell 1975-ös A sógun című könyve alapján készült. A bestseller a feudális Japán 1600-as éveinek legfontosabb eseményeit, és többek között a szekigaharai csatát, valamint a Tokugava Iejaszu sógunról mintázott Toranaga hadúr történetét meséli el – ahogy azt a képzeletbeli elbeszélő, a japán partoknál hajótörést szenvedő angol utazó, John Blackthorne látja.

A néhány hete megjelent hosszú előzetes alapján őrülten látványos történelmi tűzijátékra számíthatunk, ami ugyan ízig-vérig amerikai produkció, de szerencsére nem erőltették tele nyugati színészekkel a szereplőgárdát. A szamuráj sztori megmaradt ízig-vérig japánnak és egy csomó ismerős arc fog visszaköszönni benne a felkelő nap országának filmművészetéből. Sanada mellet feltűnik Anna Sawai (Halálos iramban 9.), Tadanobu Asano (Thor-filmek), Emi Kamito (Terror) vagy például Hiromoto Ida (Midway) is.

A Shogun sorozatnak végre hivatalos premierdátuma is van: az első két epizód 2024. február 27-től látható (nálunk tehát a Disney+-on), majd heti rendszerességgel érkezik nyolc további rész.

Közben ezekről is nagyon várjuk az újabb filmeket:

Nem kizárt, hogy néhány újabb Disney mese is élőszereplős változatot kap

×