A Disney a pletykák szerint négy újabb animációs klasszikus élőszereplős remake-jét fontolgatja, csakhogy ezek a mesék elég újak.

2023.10.19. – Az Alice csodaországban sikere után a Disney az elmúlt években fejébe vette, hogy minden régi, klasszikus mese alapján élőszereplős filmet forgat. Azóta kaptunk már új Oroszlánkirályt, Aladdint, Hamupipőkét, Dzsungel Könyvét, Pinokkiót, Kis hableányt stb. Úgy tűnik azonban, hogy nem csak a régi-régi mesék kaphatnak élőszereplős feldolgozást, hanem olyanok is, amik nem is olyan rég jelentek meg.

Bár hivatalos bejelentés erről még nincs, nemrég felröppent egy pletyka, miszerint a Disney négy, igazából hamar klasszikussá vált mese élőszereplős változatát tervezi. Ezek az animációs filmek azonban nem olyan régiek, és talán nem is mindegyik olyan népszerű, mint a klasszikusok. A DisInsider szerint nemrég négy animációs film élőszereplős remake-ek zöld kapott zöld utat. Ezek a következők:

  • A hercegnő és a béka
  • Aranyhaj és a nagy gubanc
  • Jégvarázs
  • Tarzan

A lap szerint ezek a filmek már előkészítés alatt állnak, bár fontos megemlíteni, hogy ez eddig csupán pletyka. Ezt fontos kiemelni, hiszen mert az ilyen projektekkel kapcsolatban rengeteg pletyka kering, melyek közül sokat már meg is cáfoltak.

Live-action Disney

Az viszont a GameRant szerint már biztos, hogy a Disney a következő két évben három animációs film alapján készít élőszereplős filmet. Ezek a Hófehérke, a Mufasa: The Lion King és a Moana. Ezeken kívül persze további számtalan remake van tervben, mint a Lilo & Stitch, a Herkules, a Bambi, a Kőbe szúrt kard, a Robin Hood és a Notre Dame-i toronyőr. A Disney olyan gyorsan ontja magából ezeket a filmeket, hogy a nagyon régi mesék már lassan mind megkapják az élőszereplős változatot. Így aztán nem lenne meglepő, ha már az újabb alkotásokhoz nyúlnának.

A legnagyobb gond persze nem is az, hogy milyen sok live-action készül, hanem az, hogy a rajongók nem annyira örülnek a feldolgozás módjának. Egyes esetekben az alapművet változtatják meg, máskor pedig olyan rossz minőséget kapunk, hogy inkább kitörölnénk a valóságból. Itt talán a legutóbbi Kis hableány live-actiont lehetne megemlíteni. Közben persze a Netflix is ontja megából az élőszereplős adaptációkat, ők pedig igyekeznek hűek maradni az eredeti alkotásokhoz.

Ezt láttad már?

Megjöttek az első képek a Netflix élőszereplős Avatar sorozatából

×