Az Amazon Prime Video-exkluzív Fallout-adaptáció valami hihetetlenül hű a játékokhoz, így a premierhez közeledve egyre büszképpen mutogatják.

2023.11.28. – A Westworld alkotói, Jonathan Nolan és Lisa Joy egy ideje már dolgozgatnak az élőszereplős Fallout sorozatukon, ami nem is olyan régen kapott premierdátumot: 2024. április 12-én kezdhetjük majd nézni az Amazon Prime Videón hetente új résszel jelentkező adaptációt. Bár a bemutató még meglehetősen távolinak tűnik, az a négy hónap valószínűleg szupergyorsan el fog telni, bár a várakozás könnyű már biztosan nem lesz.

Az Amazonnál ugyanis szépen fokozatosan ráültetnek mindenkit a hype vonatra, amire a legújabb képek után az összes létező Fallout-rajongó jegyet vált. A címben elspoilereztem már, szóval nem nagy meglepetés, de a sorozatból készült képek alapján látatlanban is abszolút kijelenthetjük, hogy

így kell kinéznie egy valamirevaló élőszereplős játékadaptációnak.

Az Amazonnál láthatólag semmivel sem spóroltak, egyszerűen pazarul, és ami még fontosabb, hihetően festenek a díszletek, a jelmezek, a maszkok – semmire sem lehet panaszunk, minden éppen olyan, amilyennek lennie kell. Izgatottságom aztán hamar felváltotta egy keserű, ám igen élénk emlék: az Amazon Gyűrűk Ura sorozatával sem a látványvilág volt a probléma, hanem a körítés, a forgatókönyv, úgy a sehová se vezető, sokszor csak unalmasan toporgó történet. És itt sajnos a Fallout világának mélysége sem lehet mentőöv, hisz ugyanezt J.R.R. Tolkien fantasy-járól is elmondhatjuk.

Nos, az legalább már biztos, hogy semmiképp sem a látványon fog múlni a Fallout-sorozat sikere:

Ella Purnell mint Lucy, és Kyle MacLachlan mint Overseer (Felügyelő) Hank.

Lucy lesz a sorozat főszereplője, ő egy olyasmi karaktert alakít, mint amilyet a játékosok irányíthattak a Falloutokban. Ő lesz, aki elhagyja a 33-as Vaultot.

A sorozat cselekménye a valaha megjelent Fallout-játékok után játszódik, méghozzá egy olyan térségben, amit a játékosok még nem fedezhettek fel: Kaliforniában. Lucy valószínűleg a Vaultból kilépve ekkor döbben rá, hogy egy kisebb település épült az óvóhely bejárata köré.

Egy ilyen hajóval a Fallout 4-ben is találkozhattunk már, de aligha valószínű, hogy ez pont ugyanaz, vagyis a Prydwen – bár még az is előfordulhat.

Természetesen feltűnnek majd a játékok ikonikus páncéljai is, amit egy ponton szinte biztos, hogy Lucy is magára fog ölteni.

Walton Goggins mint Ghoul, a játékok emlékezetes figurái, akik a sugárzásban élve torzultak el.

Aaron Moten mint Maximus, mellette egy Power Armorba bújt figura. Érdekesség, hogy egy Maximus nevű karakterrel találkozhattunk a 2001-es Fallout Tacticsban, de aligha ugyanarról a karakterről van szó, a játék ugyanis a sorozat előtt 100 évvel játszódik. Mindenesetre igen sok közöttük a hasonlóság, például mindketten a Brotherhood of Steel (A Vas Testvérisége) tagjai.

Walton Goggins figurája valószínűleg egy körponti karakter lesz, aki a kép alapján a Vault 33 köré épült kisvároska rendfenntartója lehet.

Ella Purnell és Jonathan Nolan, a Westworld egyik alkotója, és a Fallout-sorozat producere.

Neked hogy tetszik? Nézni fogod?

Ezt is érdemes elolvasnod:

9 kultfilm, aminek a második részét mindenki jobban szerette, mint az elsőt

×