Az egyik legnagyobb játékkiadó olyan szabadalmat nyújtott be, ami szerint a játékokban a karaktereink a saját hangunkon szólalhatnak meg.

2023.11.28. – Bár vannak olyan játékok, melyek karakterei egyszerűen lenyűgöznek minket, nagyon szeretünk saját karaktereket is létrehozni. A legtöbb online játék épít az egyediségre, számtalan skint lehet vásárolni, farmolni, sőt nem egy játék megengedi, hogy karakterünk kinézetét a lehető legpontosabban beállítsuk. Olyan is előfordul, hogy a karakterünk kinézete mellett még hangminták közül is választhatunk. De mi lenne, ha ilyenkor a saját hangod is beállíthatnád?

Képzeld el, hogy elindítasz egy új játékot, kiválasztod a karaktered, és beállíthatod azt is, hogy a játék, a történet során a főhős a te hangodon szólaljon meg. Menő lenne, mi? Nos, az Electronic Arts nemrég szabadalmaztatott egy olyan technológiát, amivel pont ezt lehet megoldani.

Karaktered a te hangodon szólalhat meg.

Innováció

Persze a játékipartól nem idegenek az innovatív technológiák, amiben az EA szeret úttörőnek lenni. A kiadó 2023 áprilisában nyújtott be egy olyan szabadalmat, amivel a játékosok érzelmei alapján változik a háttérzene a játékokban. Most pedig az AI-technológiát szeretnék arra használni, hogy még inkább részesei legyünk a játékoknak, és egyedibb karaktereket hozzunk létre.

A VeryAli Gaming beszámolója szerint az EA most szabadalmaztatott egy olyan technológiát, ami állítólag lehetővé teszi, hogy játékbeli karaktereink a mi hangunkon kommunikáljanak. A szabadalom szerint a rendszer egy hangátalakítót és egy vocodert (beszédkódolás) használ majd arra, hogy lemásolja a játékosok hangját.

Hang

Ha minden igaz, a bemeneti adat nem csak hang, de szöveg is lehet, szóval a játékosok beírhatják, mit mondjon a karakter. A modul ezután a forráshangok alapján előhívja a player hangját. A rendszer nem is annyira bonyolult, már csak azért sem, mert a hangmásolás már nagyon népszerű AI rendszer. Bár már látom magam előtt, hogy egyesek híres streamerek vagy színészek hangját szeretnék karakterüknek adni, talán van olyan is, aki tényleg örülne, ha saját hangját hallaná a játékokban.

Persze akad olyan is, aki nagyon nem. A témával kapcsolatban a Redditen többen azt mondták, saját hangjuk helyett sokkal inkább hírességek hangját használnák. Mondjuk megy a The Last of Us Ellie a zombik ellen, és Varga Irén hangján szólal meg? Ördögi lenne.

Utóbbi megoldás azonban szerzői jogi aggályokat vethet fel. Másrészt az EA szabadalma picit a szinkronszínészek munkáját is megkérdőjelezheti. Mivel azonban a technológia egyelőre csak szabadalom, nem tudni, hogy a játékosok valaha is megkapják-e. Mindenesetre a poén kedvéért kipróbálnánk. Nem?

Ezt láttad már?

Ingyen a tiéd lehet az egyik leghangulatosabb Assassin’s Creed evör

×