Temérdek élőlény rohangál a Skyrimben, amiket felkutatni is nehéz, nemhogy levadászni. Nos, egy játékos most végzett a küldetésével…

2023.11.27. – Amikor arról beszélünk, hogy melyik az a videojáték, ami a legnagyobb hatással volt a játékok világára, megkerülhetetlen cím a Skyrim. Nem feltétlenül azért, mert egy hibátlan mestermű, hanem azért, mert konzolgenerációkkal később is relevánsnak számít. Az igazán nagy játékok még akkor is megtartják a státuszukat, amikor már grafikailag, na meg sok esetben játékmenet terén sem érnek már fel az aktuális AAA játékok szintjére. Mégis, a karakterek, a sztori, a tartalom, meg úgy összességében a játékélmény, kortalanná teszi őket. Az Elder Scrolls V: Skyrim tökéletesen beleillik a legnagyobbak kategóriájába, holott első verziója 2011-ben, 12 évvel ezelőtt jelent meg.

A Bethesda nagyágyúja olyan mennyiségű tartalommal lett megpakolva, hogy le merem fogadni, vannak olyan játékosok, akik időről időre vissza-visszatértek a játékhoz, s még mindig van olyan elem, amit 12 év alatt nem sikerült felfedezni. Még ki nem próbált felszerelések, küldetésszálak, képességkombinációk, minden, ami szem-szájnak ingere. S ugyan már be van ígérve a hatodik epizód megjelenése, fogalmunk sincs, mikor játszhatunk vele legkorábban. Így hát azoknak, akik imádják a műfajt, még mindig a Skyrim az egyik legjobb választás.

Aztán ott vannak azok, akik valószínűleg már látták a játék minden szegletét, de még ennél is nagyobb kihívásra vágynak. Amelix34 például arról posztolt a játék subredditjére, hogy sikeresen kivégezte a teljes „Skyrim-univerzumot”. Fogta magát és elhatározta, hogy mindent, amit csak le lehet mészárolni, megteszi, legyen az ember, szörny, vagy éppen gépezet. Összesen 3310 emberrel, 693 állattal, 401 szörnnyel, 947 élőhalottal, 55 Daedrával, valamint 98 Automatonnal végzett. Vagyis több mint 5400 NPC-t tett el láb alól, amiért a játék 267 ezer arany vérdíjat tűzött ki a fejére. (Kár, hogy már nem volt kinek begyűjtenie ezt…)

 

skyrim

Ami pedig még ironikusabbá teszi ezt az érdekes mérföldkövet, hogy a játékos legtöbbet használt fegyvere a Dawnbreaker volt. A fegyver, amit azért kap a karakterünk a játékban, hogy megálljt parancsoljon a gonosz erőknek.

Ugyan azt nem tudni, hogy tényleg nincs-e több élő, levágható karakter a játékban, azonban az biztos, hogy ekkora számokat még korábban senki sem publikált ebben a kontextusban. Úgy gondolom, ezt a rekordot megadhatjuk Amelix34-nek!

Ezt olvastad már?

A GTA VI miatt dobta a függőséget a gamer – Te is megtennéd?!

×