Valaki annak érdekében, hogy semmiképpen se maradjon le a GTA VI-ról, lemondott szenvedélyéről, így egészségesebben várja a játékot.

2023.11.27. – Amikor a videojátékokról beszélünk, egyes embereknek rögtön a függőség vagy épp az erőszak jut eszébe. Általános sztereotípia, hogy a játékok nem csak erőszakosság tesznek, de olyan függőséget eredményeznek, melyek komoly egészségügyi és mentális károkat okoznak. Nos, örömmel jelentjük be, hogy a GTA VI – ami ugye egy videojáték – úgy volt képes ez ellen fellépni, hogy még meg sem jelent.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a GTA VI már most, megjelenése előtt komoly rekordokat dönt, hiszen minden idők legjobban várt játéka. Így vannak olyanok, akik mindent megtesznek azért, hogy majd játszhassanak vele. Egy gamer nemrég a Reditten jelentette be, hogy a Grand Theft Auto 6 közelgő megjelenése miatt leszokott a dohányzásról.

Hogy miért? Mert nem akar semmilyen módon beteg lenni a cigitől, hiszen akkor esetleg kórházba kell majd mennie, és nem játszhat majd a GTA VI-tal. Vagyis a korábban dohányzó gamer gyakorlatilag dobta szenvedélyét csak azért, hogy nehogy esetleg egy betegség miatt lemaradjon a játékról. Íme a bizonyíték:

Játék a függőség ellen

Ami azt illeti, ez a történet nagyon szép és nagyon inspiráló, még akkor is, ha egy játék miatt történik.

„Már egy ideje elég erős dohányos vagyok. Az utóbbi időben sokkal többet köhögök és egyszerűen szarul érzem magam a cigitől, de a függőség pokoli dolog. Annyira fel vagyok dobva a GTA 6 miatt, hogy a gondolat, hogy a cigaretta miatt kórházba kerülök vagy súlyosan beteg leszek, arra késztetett, hogy hideg fejjel leszokjak. Nem fogom kihagyni ezt a játékot, és a lehető legjobb egészségi állapotban szeretném játszani. Ez a 10. napom cigi nélkül. Köszönöm Rockstar!”

Nagyon jó olvasni, hogy valaki tényleg képes leszokni egy komoly függőségről, amit pont egy játék érkezése idéz elő. Itt egy kiváló példa arra, hogy a játékok képesek segíteni az embereket, inspirációt adnak és komoly hatásuk van az életünkre – nem csak negatív módon.

Természetesen ebből kiindulva nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy a mi olvasóink vajon mennyire mondanának le függőségükről, szenvedélyükről egy videojáték, jelen esetben a GTA VI miatt? Szóval itt egy szavazás.

SuperSurvey Maker

A Rockstar egyébként továbbra is gőzerővel dolgozik a GTA 6-on, a pletykák szerint nem sokkal az első előzetes megjelenése után, valamikor decemberben az előrendelést is elindítják. Ez akár azt is jelentheti, hogy hamarosan megjelenési dátumot is kapunk. Azt is tudjuk, hogy a Rockstar next-gen RAGE 9-es motorja alatt fut majd a Grand Theft Auto 6. A motor sokkal jobb játékfizikát, valósághűbb napszakváltozást, sokkal szebb textúrákat, világítást és persze mesterséges intelligencia rendszeresek tartogat.

Ezt láttad már?

Élőszereplős Naruto-mozi készülhet, ráadásul nem is olyan sokára

×