A One Piece sikere nyomán felbuzdultak a filmesek, akik most a világ egy másik ultranépszerű animéje, a Naruto alapján készítenének élőszereplős filmet.

2023.11.26. – Ami a 90-es éveknek a Dragon Ball, az volt a 2000-es éveknek a Naruto. Mondjuk az anime műfajának mainstreamet mélységesen megvető ultrái valószínűleg ezért bucira vernének, de tetszik, vagy sem: a szőke tizenéves árva önjelölt Hokage-jelölt kalandja a világ legnépszerűbb és legnagyobb hatású animéinek top5-jében annyira biztosan helyet foglal, mint amennyire Son Gokuék és Ash Ketchum történetei.

Ezért is különös, hogy szinte már az összes nagy animéből készült valamiféle élőszereplős átdolgozás, a Narutóból azonban még nem. A Dragon Ball, a Pokémon, a Death Note, Cowboy Bebop, most pedig a One Piece is beállt a sorba, és bár igaz, hogy az esetek többségében tragikomikus, vagy egyenesen rettenetes a végeredmény, de az utóbbi idők sikerein egyre többen bátorodnak fel egy újabb próbálkozás erejére. Így eshetett, hogy a máig futó Naruto ismét terítékre került, amiből nem is egy sorozatot,

hanem egy élőszereplős mozifilmet készítenének.

Ami azért is meglepő, mert a Naruto egy kifejezetten hosszú, elég terebélyes, sokféle történetet elmesélő anime, nyilván telis-tele fillerrel. Ez általában mint negatívum szokás emlegetni, ugyanakkor az első széria, majd a Shippuuden töltelékeinek java kifejezetten érdekesek voltak, melyek nem csak a Naruto világát mélyítették el, de több későbbi eseménynek is jobb, érthetőbb és átélhetőbb keretet, kontextust adtak. Ezeket pedig csak egy sorozatfeldolgozásba lehetne jól átültetni, de egy filmbe egyenesen lehetetlen.

Az én véleményem viszont aligha számít, a Variety szerint ugyanis a Lionsgate-nél már gőzerővel dolgoznak a filmen. Ezt közvetlenül Tasha Huo írótól tudhatjuk, aki elárulta a lapnak, hogy a jelenleg is a Naruto-mozi forgatókönyvét körmöli. Huo egyébként a hamarosan debütáló Netflix-féle Tomb Raider animációs sorozatot jegyzi, illetve ő írta a kifejezetten rosszul sikerült Vaják: A vér eredete című The Witcher-előzménysorozatot.

Ami érdekes, hogy a Lionsgate már 2015 óta szeretné filmre vinni a (Borutóval) több mint 1000 epizódos animét, aminek annak idején Avi Araddal ültek neki. A projekt azonban láthatólag sehogy se állt, ezidáig, a Netflix viszonylag sikeres próbálkozásai nyomán viszont magasabb fokozatba kapcsoltak. Ha pedig még addig szeretnének hasznot húzni az anime-adaptálási lázból, amíg még tart, akkor bizony az elkövetkező 2 évben már tényleg elő kell rukkolniuk valamivel.

Persze, még azért várjuk meg a Netflix legújabb soriját, a Yu Yu Hakushót, ami ha hasonló bukás lesz, mint a Cowboy Bebop, akkor könnyen elhúzhatják a Naruto forgatásait is. Ha viszont minden a tervek szerint alakul, és tényleg megszületik a Naruto-film, akkor ezek után már csak egy anime kerül a filmesek figyelmének fókuszába: a Bleach.

Ha pedig tesztelnéd a Naruto tudásod:

21 éve indult Naruto fillerekkel teli kalandja – amit egy kvízzel ünneplünk

 

×