A Call of Duty fejlesztői is meglépték azt, amit sokan már évek óta bevett gyakorlatként kezelnek. Úgy tűnik, a Warzone sem lesz kivétel.

2023.11.27. – Az online multiplayer játékokban gyakran találkozhatunk botokkal. Egy időben még a Counter-Strike meccseken is gépi ellenfelekkel helyettesítették a kiesett játékosokat. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a fejlesztők direkt gyengére állították a botokat, hogy ne juthassanak jogosulatlan előnyhöz a csapatok. A battle royale láz csillapodása után a kategória legnagyobb címeinek is szüksége volt gép vezérelte karakterekre, hogy gyorsan fel tudják tölteni a szervereket. Ide sorolhatjuk a Fortnite-ot is, ahol például csak botokból álló meccseket kapnak a friss játékosok. Aztán ott van a PUBG is, ahol akár tudatosan is játszhatnak botok ellen a játékosok a Casual módokban. Mi a helyzet a Call of Duty: Warzone-nal?

A Call of Duty battle royale módját, a Warzone-t is sok kritika érte ezzel kapcsolatban. Az adatbányászok azonban akkor megnyugtattak mindenkit, hogy a fájlok alapján nem dolgozik ilyen módszerekkel a játék. Sokkal inkább arról lehetett szó, hogy a valóban nagyon gyenge és kezdő játékosokkal találkozott a jobb játékos. Ezt sokan VPN segítségével is szeretik kihasználni, nem véletlenül született azóta erre egy külön iparág. Néhány játékos próbálkozik botok segítségével végzett XP farmolással, ám ezeket a fejlesztők szűrik. Könnyen lehet azonban, hogy hamarosan ez megváltozik.

Most már tényleg vannak botok Call of Duty-ban is?

Alaix, az utóbbi év egyik legaktívabb Warzone adatbányásza a Modern Warfare III fájljait vizsgálva jutott arra a következtetésre, hogy IGEN. Úgy tűnik, hogy az Activision is kénytelen volt meglépni ezt a csökkenő játékosszám miatt. Nem lehetett azonban tudni, hogy mikor is élesíthetik ezt a fejlesztők. A játékosok az elmúlt napokban azonban több platformon (Reddit vagy a fenti Twitter bejegyzés) is jelezték, hogy fura ellenfelekkel találkoznak a friss Call of Duty játékban. A tapasztalatokat és a bizonyítékokat megnézve valóban előfordulhat, hogy a Sledgehammer Games élesítette a gépi játékosokat november végére. Ez a Warzone rajongóknak is szomorú hír lehet, hiszen a december hatodikai integráció után a battle royale címet is ellephetik a botok.

Ingyenes Blueprintek és pár apróság Call of Duty-hoz? – Így húzhatod be

×