A Counter-Strike 2 piaca épp rosszabb időszakát éli át, ám továbbra is brutális összegért cserélnek gazdát az igazi ritkaságok.

2023.11.26. – A Counter-Strike életében voltak olyan időszakok, amikor egy 100 eurós kés kifejezetten drágának számított. Manapság azonban igencsak szerencsésnek kell lennünk, ha ilyen „olcsón” szeretnék kifogni egy virtuális bökőt a Valve FPS játékában. Már 2021 és 2022 folyamán is erőteljes árnövekedést olvashattunk le. 2022 végén azonban egy külső tényező is elkezdte felfelé tornászni a virtuális tárgyakért elkérhető összegeket. Az adatbányászok ekkor tudtak először konkrét jeleket felmutatni, hogy tényleg érkezik a Source 2-es átállás. Ezt követően pedig nem volt megállás a CS2 megjelenéséig.

Bár jelenleg a Counter-Strike 2 piaca épp rosszabb időszakát éli, így is brutális számokról beszélhetünk. Vannak azonban olyan skinek, melyek mindig is méregdrágának számítottak. Ennek megértéséhez azonban nem árt egy kis háttérinformáció. A CS:GO fegyverek és kések több tulajdonsággal is rendelkeznek. A legfontosabb a float lehet, mely a fegyver kopottságát adja meg. Néhány skintípus esetében már egy-egy kiemelkedően jó float érték is sokat dobhat az áron. Vannak azonban olyan tárgyak, ahol a textúrák véletlenszerű elhelyezkedése dönthet az árról. Erre tipikus példa a Case Hardened kollekció, ahol a minél több kék szín adja az extra értéket.

45 millió forintért kelt el egy Counter-Strike 2 skin a napokban

Több száz lehetőség van, ám a fentebb említett textúra elhelyezkedések (patternek) egyedi azonosítóval rendelkeznek. Például a 661-es azonosító mindegyik AK-47 Case Hardened fegyveren azt eredményezi, hogy a fegyver felső része teljes egészében kékben úszik, függetlenül a többi tulajdonságától. A fentebb látható AK-47 skin is ezek közé tartozik. Ha ez nem lenne elég, akkor négy darab, szintén extra ritka és méregdrága 2014-es Titan Holo matrica is került a fegyverre, mely tovább dobott az árán. Múlt héten a fegyver hosszú idő után gazdát cserélt. Az új vevő 132 ezer dollárt, azaz 45 millió forintot csengetett ki az igazán egyedülálló darabért. A legtöbb játékos már befektetésként tekint ezekre a virtuális tárgyakra, mely hosszú távon szép kis profitot hozhat.

Brutális mértékben csökken a Counter-Strike 2 népszerűsége

×