A Counter-Strike 2 előszele sokkal nagyobbat szólt, mint a kiadott játék. A Valve-nak sokat kell tennie, hogy ismét erőre kapjon.

2023.11.23. – A Valve 2023 márciusában jelentette be, hogy érkezik a Counter-Strike soron következő verziója. Már hosszú évek óta pletykálták a Source 2 játékmotorral felvértezett változatot, ám egészen 2022 végéig kellett várni az első, valósnak tűnő bizonyítékokig. Ekkor már azonban visszafordíthatatlan volt a folyamat, a közösség egyre több tagja visszatért a játékhoz. Ez nem csak a játékosszámokon látszódott meg, de az egyes skinek piaci árán is. A hype 2023 elején sem akart csendesedni, lassan, de biztosan nőttek a játék számai.

Aztán a márciusi bejelentés után már tényleg nem volt megállás. A korábbi, lassú emelkedést szó szerint egy robbanás váltotta fel. Voltak olyan kések és textúrák, melyek háromszoros áron figyeltek a Steam Piac felületén. A játék folyamatosan döntötte a saját rekordjait, májusban az egy időben játszó felhasználók számát is 1 millió 800 ezer játékos fölé sikerült tornázni. Ne feledjük, hogy ekkor még csak a játékosok alig pár százaléka rendelkezett Counter-Strike 2 belépővel, így ezek még a CS:GO-hoz tartoztak. Joggal gondolhatta mindenki, hogy a Counter-Strike 2 megjelenése után a 2 milliót is átlépheti a játék. Nem így lett.

Csalódottak a Counter-Strike 2 játékosok?

November végére az átlagos játékosszám a 2022-es időket idézi. Több összetevő is állhat a dolog mögött. Egyrészt a játék gépigénye sokat nőtt, így nagy eséllyel többen már nem tudják futtatni elégséges szinten sem a játékot. Másrészt a Counter-Strike 2 még messze nem hibátlan. A fejlesztők az alap mechanikák kijavításán, a bugok kiirtásán dolgoznak, ám hosszú lehet még az út. Addig új tartalmakra sem érdemes nagyon számítani. Ez egyáltalán nem jelenti a CS2 sikertelenségét, ha minden a helyére kerül és megérkezik az első Operation is, akkor minden bizonnyal jöhetnek az újabb rekorddöntések. Az azonban vitathatatlan, hogy a jelenlegi helyzet nem túl rózsás.

Ezek a legjobb Counter-Strike 2 parancsok – Nem csak gyakorláshoz

×