Igazi érzelmi hullámvasúton utazhatnak a héten a Star Wars: Knights of the Old Republic rajongói. Lehet mégis van fény az alagút végén!

2023.11.25. – A Knights of the Old Republic az egyik, ha nem a legjobb Star Wars videojáték, ami valaha a boltok polcaira került. A BioWare és az Electronic Arts egy felejethetetlen űr-szerepjátékot hoztak el nekünk 2003 júliusában. A játék olyan meleg fogadtatást és kritikusi elismerés-cunamit kapott, hogy szinte azonnal be is jelentették a folytatást. Egy évvel később, 2004 decemberében meg is jelent a Star Wars: Knights of the Old Republic 2. Ez még az a „csillagok háborújás” időszak volt, amikor szinte minden kánonnak volt tekinthető. A rajongók szabadon bővíthették a Messzi Messzi Galaxis mondakörét, tonnányi képregény, könyv, na meg ugye játék színesítette George Lucas világát. Később ugye a jogok átkerültek a Disneyhez, akik szinte azonnal véget is vetettek ennek a lehetőségnek. Kijelentették, hogy csak és kizárólag az elkészült filmek tekinthetők kánonnak, s minden olyan egyéb kiadás, ami majd a Disney ernyője alól érkezik. Így hát sokkal szűkebb körben, de újra elkezdett bővülni a Star Wars világa, csak ezúttal kontrollált környezetben. Véleményem szerint mindekettőnek megvan a maga szépsége, mindenki döntse el, hogy melyik rendszer mellett teszi le a voksát…

knights of the old republic

Az igazán nagy KOTOR rajongóknak viszont ez a Disney-húzás hatalmas szívfájdalmat okozott, elvégre így kedvenc játékuk nem tekinthető csak fikciónak. Ugyan idő közben már szinte minden platformra megjelent a KOTOR gyűjtemény, sajnos nem sikerült a fő csapásvonalba kerülnie. Ezért is volt hatalmas szó, amikor 2021-ben egy PlayStation Showcase-en bejelentették a remake-et. Még egy kedvcsináló előzetest is kapott a projekt. Egy ilyen nagy felhajtás után igazán azt hitte mindenki, hogy meg fog születni a játék.

Érzelmi hullámvasút

Ám az, hogy 2021 óta szinte semmit sem lehetett hallani a játék fejlesztéséről, furcsa árnyékot vetett a projektre. Lehetett hát sejteni, hogy valami nincs rendben, pláne akkor, amikor tavaly átkerült a fejlesztés az Aspyr Mediától a Saber Interactivehez. Olyannyira nincsen rendben, hogy Jeff Grubb újságíró pár napja arról beszélt a Game Mass Mornings podcastban, hogy a játék munkálatai teljes mértékben leálltak.

 

És itt érkezik a csavar a történetben, ugyanis most Jason Schreier ragadt klaviatúrát és szembe ment Grubb információival. A Twitter utódjára írt egy posztot, amiben arról beszélt, hogy nem tudja garantálni a KOTOR megjelenését, azonban azt állítani, hogy nem dolgozik jelenleg is rajta a Saber, az hibás információ. Két Saber Interactivenál dolgozó fejlesztővel is felvette a kapcsolatot, s mindkettő megerősítette, még folynak a munkálatok.

Reméljük ez a „még folynak a munkálatok” nem arra vonatkozik, hogy két-három ember AI segítségével javítgatja a már elkészült textúrákat. Jó lenne tényleg fejest ugrani egy újgenerációs Knights of the Old Republic élménybe. A Star Wars fanok igazán megérdemlik!

Ezt olvastad már?

8 ideggyilkos horrorjáték, aminek a végére te is becsavarodsz egy kicsit

×