Eddig kellett várni arra, hogy megérkezzen a hivatalos RTX 4060 Ti bejelentés, ami egy videokártyát takar, aminek SSD foglalata is van.

2023.11.25. – Még októberben írtunk róla, hogy nagyon közel lehet az az ASUS videokártya, amibe valóban belerakhatunk egy SSD-t. Mostanra végre a hivatalos bejelentés is megtörtént. A technológia folyamatos fejlődésével a vállalatok szinte minden megtesznek, hogy valami újítást hozzanak el a játékosoknak. Ez alól a videokártyák sem kivételek, így egyre nagyobb a teljesítményük, gyorsabbak és még több funkcióval rendelkeznek. Az Asus például 2023 elején mutatta be azt a kártyát, aminek a hátlapján egy m.2 foglalattal volt.

Ez a Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD, ami most már hivatalos.

SSD a videokártyába? Miért ne?

A hivatalos oldalon közzétett sajtóközlemény szerint az Asus Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD grafikus kártya az egyik legkülönlegesebb kártya, amit valaha bejelentettek. Bár úgy néz ki, mint egy hagyományos GPU, a hátlap alatt elérhető egy SSD slot. Az Asus szerint a kártya támogatja a PCI-E 5.0-t, ha az alaplapod is. Ha viszont egy m.2 SSD-t teszel a foglalatba, elveszítheted az alaplapod egyik m.2 portjának használati lehetőségét. Ez gyakorlatilag tehát inkább egy lehetőség és nem bővítőhely.

A 4060 Ti-hoz csatlakoztatott SSD azonban számos előnnyel jár az alaplapi opcióhoz képest. A beszerelt hőpárnáknak és a ventilátornak köszönhetően az Asus szerint akár 40%-kal alacsonyabb hőmérsékletet mutattak ki az m.2-nél. A cég egyelőre nem árulta el, hogy a kártya mennyibe is kerül majd és mikor jelenik meg. Hogy ez mennyire jó ötlet, az kiderül abból, hogy mennyire fogy majd jól.

Ezt láttad?

Jáj, de kígyó – Kúszva is lehet futni a Modern Warfare 3-ban

×