Nem is olyan sokára megújult köntösben tér vissza a valaha készült egyik legjobb és legnyomasztóbb túlélő horrorkaland, a Subnautica.

2023.11.23. – Még az Alan Wake II közben sem kakkantottam össze magam annyira, mint a Subnauticán, és ezzel valószínűleg nem én vagyok az egyetlen (jó ezt hinni). Az óceánbolygón játszódó túlélő sci-fi abszolút kiszámíthatatlan, és bár a játék első negyede kifejezetten békés, meditatív felfedezés és építgetés, ahogyan egyre alább merülünk az éjsötétbe boruló mélységeknek, úgy sodródnak a nyakunkba a különféle borzalmak.

A Subnautica szorongató hangulata egyszerűen utánozhatatlan.

Eddig legalábbis csak a fejlesztőcsapatának, az Unknown Worldsnek sikerült megismételni a bravúrt a Below Zero című „folytatással”, spin-offal, ami a bolygó hasonlóképp csodálatos, sok helyütt lélegzetelállító, ámbár nem kevésbé rettentő sarkvidékére penderíti a hajótörött túlélőt. Ha pedig szerencsénk van, akkor a csapat harmadjára is leküldene minket az idegen planéta legmélyebb bugyraiba, méghozzá nem is olyan sokára, 2025. első felében.

Kép: Krafton

Legalábbis akkor, ha az UW képes tartani az ütemtervet, amit a kiadó/tulajdonos Krafton osztott meg a legutóbbi eredménybeszámolóban. Reméljük a legjobbakat, elvégre az újabb Subnautica fejlesztése nem most, hanem már évekkel ezelőtt megkezdődött, és mivel 2025 elején meg is kellene jelennie, nagy eséllyel hamarosan már be is mutathatják. És nagyjából ennyit is tudunk a projektről, ami valószínűleg nem egy Below Zero-féle, hanem egy valódi folytatás – megújított, átvariált mechanikákkal, és még lélegzetelállítóbb látványvilággal, úgy felfedezésre váró flórával és faunával.

Emellett a Krafton még egy csomó más projekttel készült: tonnaszám érkeznek majd a PUBG-tartalmak, aminek univerzuma egy újabb önálló akciójátékkal (Black Budget) bővül 2024 második felében, de gőzerővel készül a The Sims legkeményebb ellenfelének ígérkező életszimulátor is, az inZOI – amiről ebben a cikkben írtunk kicsit bővebben, 2024-ben elvileg megjelenik a Dark & Darker szerepjáték mobilos iterációja, illetve a Subnautica mellett egy másik akció-kaland sandbox is jön, amit most még csak Project Gold Rush fejlesztési címen ismerünk, míg 2026-ban a Project Windlesst szeretnék még piacra dobni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Vizuális mesterművek: ez a 8 videojáték már kész művészet

×