A GTA Vice City az egyik legkedveltebb játéka a Rockstarnak. Viszont volt idő, amikor nem tekintettek rá teljes értékű játékként a fejlesztők…

2023.11.23. – A Grand Theft Auto korunk egyik leghíresebb videojátéksorozata. Már a 90′-es években korszakalkotónak számított, ám azóta a 3D-s open-world játékok csúcsragadozójává vált. Ezt az utat egyébként a GTA III-mal kezdte el a Rockstar, az volt az első olyan GTA ugyanis, ami harmadik személyű nézetben, egy „nagy” 3D világban játszódott. A siker elsöprő volt, biztossá vált tehát, hogy ez lesz a megfelelő irány a franchise számára. A Vice City ikonikus címe lett a szériának, a GTA San Andreas, a IV és az V pedig bebetonozta a csúcsra a Rockstart. Ám utóbbi már kezdi rendesen kiborítani a rajongókat. A GTA V ugyanis az a játék, ami már tényleg mindenre megjelent, amire csak lehet, raádásul konzolgenerációkat átívelve tette mindezt. Még a PS3-as időszakban dobták piacra, most pedig már a PS5 is az életciklusának felénél jár. Szerencsére ezt már kezdi érezni a Rockstar is, így december elejére beígérték a GTA VI első előzetesét. Hogy ez pontosan mi lesz, még nem tudni, de nagyon reméljük, hogy nem egy kedvcsináló cinematic. Ennyi idő után minimális gameplayre is szükség lesz ahhoz, hogy lenyugtassák a rajongókat.

Régi idők Rockstarja

Ám nem mindig volt ez így. A Rockstar volt, hogy igazán jó ütemben dolgozott a GTA címeken, ezt Obbe Vermeij, egy korábbi Rockstar alkamazott is megerősítette. A fejlesztő nemrégiben elkezdett egy blogot, amiben arról az időről ír, amikor a Rockstar North munkatársa volt. Részt vett a GTA I, II, III, és IV fejlesztésében is, valamint így kivette a részét a Vice City és a San Andreas időszakából is.

vice

Vermeij továbbá olyan érdekes kulisszatitkokat is megosztott, amikről eddig még nem lehetett hallani. Az írásaiból kiderült, hogy a Vice City például eredetileg egy GTA III küldetéscsomagnak készült, s csak később nőtte ki magát önálló játékká a fejlesztési folyamat során. Sőt, arra is fény derült, hogy eredetileg még zombi-módot is terveztek a játékba, ám ezt végül elvetették.

Érdemes lehet követni a fejlesztő bejegyzéseit, az igazán nagy rajongók számára aranybánya lehet.

Ezt olvastad már?

Ingyenes a kultikus Star Wars Jedi Knight: Dark Forces 2 UE5-ös remake-je

×