Rettenetesen rossz híreket kaptunk a héten a Star Wars: Knights of the Old Republic Remake fejlesztésével kapcsolatban. Mi lesz most?

2023.11.21. – A Knights of the Old Republic az egyik, ha nem a legjobb Star Wars videojáték, ami valaha a boltok polcaira került. A BioWare és az Electronic Arts egy felejethetetlen űr-szerepjátékot hoztak el nekünk 2003 júliusában. A játék olyan meleg fogadtatást és kritikusi elismerés-cunamit kapott, hogy szinte azonnal be is jelentették a folytatást. Egy évvel később, 2004 decemberében meg is jelent a Star Wars: Knights of the Old Republic 2. Ez még az a „csillagok háborújás” időszak volt, amikor szinte minden kánonnak volt tekinthető. A rajongók szabadon bővíthették a Messzi Messzi Galaxis mondakörét, tonnányi képregény, könyv, na meg ugye játék színesítette George Lucas világát. Később ugye a jogok átkerültek a Disneyhez, akik szinte azonnal véget is vetettek ennek a lehetőségnek. Kijelentették, hogy csak és kizárólag az elkészült filmek tekinthetők kánonnak, s minden olyan egyéb kiadás, ami majd a Disney ernyője alól érkezik. Így hát sokkal szűkebb körben, de újra elkezdett bővülni a Star Wars világa, csak ezúttal kontrollált környezetben. Véleményem szerint mindekettőnek megvan a maga szépsége, mindenki döntse el, hogy melyik rendszer mellett teszi le a voksát…

knights of the old republic

Forrás: Obsidian

Az igazán nagy KOTOR rajongóknak viszont ez a Disney-húzás hatalmas szívfájdalmat okozott, elvégre így kedvenc játékuk nem tekinthető csak fikciónak. Ugyan idő közben már szinte minden platformra megjelent a KOTOR gyűjtemény, sajnos nem sikerült a fő csapásvonalba kerülnie. Ezért is volt hatalmas szó, amikor 2021-ben egy PlayStation Showcase-en bejelentették a remake-et. Még egy kedvcsináló előzetest is kapott a projekt. Egy ilyen nagy felhajtás után igazán azt hitte mindenki, hogy meg fog születni a játék.

Baljós árnyak

Ám az, hogy 2021 óta szinte semmit sem lehetett hallani a játék fejlesztéséről, furcsa árnyékot vetett a projektre. Lehetett hát sejteni, hogy valami nincs rendben, pláne akkor, amikor tavaly átkerült a fejlesztés az Aspyr Mediától a Saber Interactivehez. Olyannyira nincsen rendben, hogy Jeff Grubb újságíró pár napja arról beszélt a Game Mass Mornings podcastban, hogy a játék munkálatai teljes mértékben leálltak.

„A játékot jelenleg nem fejleszti egyetlen stúdió sem, ebben 100%-ig biztos vagyok.” – mondta a műsorban.

Mindez hatalmas érvágás lehet azoknak, akiknek az egyik leginkább várt, „éppen készülő” címük volt a KOTOR remake. Persze a fejlesztés leállítása még nem jelenti azt, hogy sosem jelenik majd meg az új verzió, ám az biztos, hogy így még jó pár évig esélyünk sem lesz beletekinteni.

Ezt olvastad már?

Ezekkel készül a Modern Warfare III az első igazi szezonjára

×