Egy szabadalom alapján úgy tűnik, hogy az EA keményen dolgozik egy focis témájú online kártyajátékon, ami ráadásul mobilon is elérhető lesz.

2023.11.21. – Aki ismeri az EA focis játékait, az pontosan tudja, hogy a FIFA-ban és az EA Sports FC-ben is nagy szerepet játszanak a kártyák. A labdarúgók és azok tulajdonságait egy-egy lapon kapjuk meg, sőt kártyák formájában állítjuk össze a csapatainkat. A kártyacsomagok pedig alapvető bevételforrást jelentenek. Így aztán nem meglepő, ha az EA azon gondolkodik, hogy külön focis kártyajátékot hoz létre.

Legalábbis erre utal most egy friss szabadalom, ami szerint olyan digitális kártyajáték készülhet, mint mondjuk a Hearthstone vagy a Magic: The Gathering Arena. Ennek viszont abszolút focis témája lesz, a kártyák pedig hasonlóképpen épülhetnek fel, mint a FIFA-ban vagy az EA Sports FC-ben.

Valahogy így nézhet ki az EA focis kártyajátéka.

Az EA által nemrég benyújtott szabadalom szerint a játékosok olyan kártyákat húznak egy pakliból, amiken – milyen meglepő – a világ élvonalbeli játékosai szerepelnek. A pálya egy futballpályára emlékeztető játéktér lesz, és – szintén meglepő – párbajozni kell. A paklikat persze mi magunk alakíthatjuk ki előzetesen. Egy csapat esetében a gólszerzés valószínűsége a kártya értékétől függően emelkedik, bizonyos kombinációk 100%-os esélyt adnak. A kártyáknak persze különböző kategóriái vannak, lesznek sportolókártyák, akciókártyák és hatáskártyák (effect card).

Ennyiből talán már érthető, hogy a játékmenet némileg eltér egy hagyományos focimeccstől. Az EA készülő mobiljátékában a gép ellen is lehet párbajozni, de lesz skill-based matchmaking is. A szabadalom sajnos nem részletezi, hogy ezeket a kártyákat hogyan lehet majd megszerezni, de talán pont úgy, mint más hasonló kártyajátékban.

Persze mint minden szabadalom esetében, most is érvényes, hogy nem 100%, hogy ez a terv megvalósul. Mivel az EA már nem készít FIFA játékokat, ez a mobiljáték segíthet, hogy az EA Sports FC mellett tovább növeljék focirajongó táborukat. Azok, akik szeretik az Ultimate Team játékmódot, biztosan örülnek a hírnek, ám végül lehet, hogy ez a szabadalom szép lassan megy a levesbe. Pedig érdekes lehet…

Ezt láttad már?

Ezt a 77 közkedvenc sorozatot szerencsére még folytatja a Netflix

×