Megérkezett az EA Sports FC 24 első olyan komoly játékhibája, ami azonnali megoldást követelt. A felhasználók természetesen kiborultak.

2023.10.24. – Fogalmazhatunk úgy, hogy „kellemetlenül” zárult a múlt hét az EA Sports FC 24 játékosai számára. Bekerült a köztudatba ugyanis egy olyan hiba, ami ugyan már a játék megjelenésekor is létezett, azt senki sem tudta akkor még, hogy reprodukálható.

És sajnos az volt, a Trickster+ játékosokkal konzisztensen képesek voltak a játékosok csalni. Egy gombkombináció lenyomása után, ha lövőcselt használtunk, a labda gyakorlatilag beleragadt az emberek testébe. Legyen ez a kezük, vagy lábszáruk, a laszti a testük részévé vált. Ilyenkor se nem lehetett felrúgni, se nem lehetett megállítani a játékosokat, átkocogtak a gólvonalon és máris jöhetett a középkezdés. A „csatornarágcsáló” viselkedés persze itt nem állt meg, ezek után a közösség nagyja ismét reprodukálta a hibát, ám innentől kezdve csak az időt húzták és lepergették az órát úgy, hogy a Trickster+-os focista testében egész végig megpihent a labda.

 

Az EA Sportsnak ezúttal gyorsan kellett reagálnia, ugyanis a csaláshullám pénteken lepte el a szervereket, pont a Weekend League kezdetekor. Többen emiatt buktak fontos, jutalomszintet befolyásoló meccseket. Többen tüntetőlegesen kijelentették, hogy amíg a glitch a játékban van, nem ragadnak újra kontrollert. Szinte biztos, hogy szignifikáns visszaesés volt tapasztalható, az EA Sports ugyanis már péntek éjjel felfüggesztette a Trickster+ Playstylet a játékban, amit azóta sem élesítettek újra. „Még dolgoznak a hibán” – mondták, viszont szerintem ez nem ennyire egyszerű.

Egy Playstyle kérészéletű karrierje

Ennek a szóban forgó glitchnek két formáját kapta fel a közösség, azonban sajnos ennél rosszabb a helyzet. Csak én magam ötféleképpen tudtam reprodukálni, vagyis a fejlesztőknek jóval több idő és energia lesz ezt javítani, mint azt előre a közösség, vagy akár csak ők, gondolták volna. Én úgy gondolom, hogy el kell búcsúznunk ettől a Playstyle+-tól, mert ennek az egésznek a gyökere a Hypermotion V-ben, na meg a játékmotorban keresendő. A kettőt pedig biztosan nem fogják felülvizsgálni és kompletten javítani csak azért, mert egy Playstyle+ rosszul működik. Itt most arról a kanadai cégről beszélünk, akik évről évre szinte ugyan azt a játékot adják ki újra meg újra…

ea sports fc 24

Ráadásul az is súlyoz ebben a helyzetben, hogy maga Trickster+ közel sem volt meta játékelem. Ez volt az egyik szórakoztató bónusz, így ha ez innentől kezdve nem képezi az EA Sports FC 24 részét, lényegében semmi sem fog történni. Lassan már 4-5 napja dolgoznak a hiba javításán, nem lennénk meglepve, ha hamarosan bejelentenék, hagyják az egészet a fenébe.

Ezt olvastad már?

Ezek most a Warzone legjobb fegyverei a Season 6 közepén

×