Biztos forrásnak számító szivárogtató árulta el a Marvel következő nagy dobásának megjelenési ablakát. Nos, kell még párat aludni.

2023.11.20. – Ismert szivárogtató osztotta meg a napokban, hogy mikor jelenhet meg a Marvel 2021-ben beharangozott, de azóta is komoly titoktartással kezelt Wolverine játéka. A rajongókat anno alaposan felcsigázták egy előzetessel, de ennél többet azóta sem tudtunk meg a játékról. Nem hivatalos értesülés végre van, @DanielRPK, vagyis Daniel Richtman jóvoltából.

A szivárogtató a GameRant szerint azt állítja, sikerült megtudnia, hogy a Marvel legkorábban mikorra tervezi a Wolverine játék megjelenését. A forrásai alapján a fejlesztő Insomniac nem a korábban saccolt időszakban, valamikor jövőre jelentheti készre a Marvel’s Wolverine, hanem csak 2025-ben. Ez azért jóval több idő, mint amiben a rajongók bíztak, de aligha véletlen: Richtman úgy tudja, megvolt a szándék a korábbi premierre, de a stúdió érthető okokból a nemrég megjelent Spider-Man 2-re irányította át a csapatait.

A Wolverine tehát egyelőre nem élvez prioritást.

A szivárogtató persze ennél többet is kiderített a fejlesztés alatt álló játékról. Az állításai pedig alátámasztják a korábbi következtetéseket, amelyek szerint a Wolverine cselekménye egy fiktív délkelet-ázsiai városban fog játszódni. Ez ugyanaz a Madripoor, ahol időzött egy kicsit Disney+-on látható A Sólyom és a Tél Katonája története is. Eredetileg persze a Rozsomák képregényekben szerepelt a szigeten fekvő város, és a helyszín arra enged következtetni, hogy egy Wolverine-hez méltó, a Spider-Man game-ekénél sokkal sötétebb hangvételű sztorira kell számítani.

Bár a jövő évi megjelenésre túl sok esély – lássuk be – nem volt, így is kissé elszomorító, hogy a Wolverine premierje PlayStation 5-re leghamarabb 2025-ben lehet esedékes. A Comic Book emlékeztet: mivel a Spider-Man 2 fejlesztője belengette, hogy 2024-ben DLC-t kaphat a játékuk, az Insomniac várhatóan a közeljövőben is erősebben koncentrál majd Peter Parker és Miles Morales kalandjaira, mint Loganra. Reméljük, a legmorcosabb X-Men mutáns első nagy szóló AAA-játéka megéri majd a több évnyi várakozást!

Addig érdemes lehet ezeket a Marvel címeket is elővenni:

Ilyen is volt Póki – A legemlékezetesebb Spider-Man játékok valaha

×