A Wolverine bejelentő előzetese kifejezetten rövid volt, és sok mindent nem is mutatott, azonban sokkal többet elárult, mint azt elsőre gondolnánk.

A Sony PlayStation eseménye egészen őrületesre sikeredett, amely során nem csak az agyonvárt God of War: Ragnarököt leplezték le, hanem néhány fantasztikus meglepetést is villantottak. Mindennek középpontjában pedig az Insomniac Games áll, akik elképesztő minőségű és tempójú munkájukkal túlzás nélkül a legfontosabb Sony stúdióvá léptek elő.

Csak azért, hogy mindenki képben legyen, az Insomniac tavaly év végén szállították az önálló Pókember kiegészítőt Miles Morales főszereplésével, majd néhány hónappal később mindenkit elkápráztattak Ratchet és Clank újabb, és újgenerációs kalandjával. Na most erre rá tegnap bejelentették a Pókember második részét, majd rögtön utána, a legeslegnagyobb meglepetésként a Wolverine-t, vagyis a Rozsomákot is.

A bejelentő teaser ugyan csak 50 másodperces, ha jól figyelünk, akkor egy csomó érdekességet megtudhatunk belőle:

 

Szóval, a jó öreg Rozsomák egy pubban ücsörög éppen, vélhetőleg egy alapos bunyón túl. Ő persze nagyon nem zavartatja magát és iszogat tovább, amikor is egy öngyilkosjelölt egy kiskéssel próbálja elejét venni a kedvenc mutánsunk önfeledt időtöltésének.

Na de!

A Rozsomákkal szembeni falon leolvasható a kocsma neve is, így tudjuk, hogy a Princess Barban múlatja az időt a Marvel-univerzum egy kitalált szigetén, Madripoorban. A képregényekben a Princess Bar 1988-ban tűnt fel először a a Marvel Comics Presents első számában, ami szerint Logan itt törzsvendégnek is számított, mivel egy ideig a városban élt.

Persze itt sem volt nyugta igazán, hiszen alaposan összerúgta a port a helyi alvilággal, köztük is Tyger Tigerrel (alias Jessán Hoan), akivel később összefognak, és leszámolnak a madripoori bűnszervezetekkel. A helyükbe lépő szervezet élére végül maga Tyger állt, akivel nem mellesleg egyfajta romantikus kapcsolata is lesz a mutánsnak.

Aztán ott a másik érdekes utalás, ami véleményem szerint inkább amolyan tisztelgés Rozsomák karaktere előtt, mintsem reflektálás a várható történetre.

Ez nem más, mint a szintén a bárpultnál látható HLK-181, ami egyértelmű utalás a Hulk 181. számára, ami 1974-ben jelent meg (ez látható a pénztárgépen is), és ebben láthattuk legelőször az öngyógyuló adamantiumkarmokkal felvértezett antihőst.

Sajnos, nem sajnos, az szinte teljesen valószínűtlen, hogy Hulk a madripoori sztoriban tiszteletét teszi (persze, ha tényleg ott játszódik), de az Insomniac zsenijét ismervén még ezt sem zárhatjuk ki teljesen. Mindenesetre azért a zöld dühös behemótra senki ne számítson nagyon.

A harmadik utalás azonban egy kicsit talán egyértelmű jelentéssel bír, azonban hasonlóan az előzőekhez, tudni kell, hogy mit keressünk. A sörcsapok mögötti matricák között ugyancsak megpillanthatunk egy számot, az 1048-at. Erről mindösszesen annyit érdemes tudni, hogy ez jelöli az Earth-1048-at, vagyis azt az univerzumot, amiben a PS-exkluzív Pókemberek is helyet foglalnak.

Bizony, ez azt jelenti, hogy a Rozsomák egyazon világban játszódik, mint az Insomniac másik Marveles sikercíme, a Pókember.

Ez persze még nem jelenti egyenesen azt, hogy találkozni fog majd a hálószövővel, bármelyikkel, mindenesetre a lehetőség adott. Sőt, ha ebben a játékban nem is, egy későbbiben még keresztezhetik egymást a szuperhősök útjai, ami egyáltalán nem most fordulna elő először, sőt, egy képregény történetben még tudatot is cseréltek: Peter került Logan testébe, Rozsomák pedig Peterébe. Volt is belőle galiba rendesen.

Nos, én ennyi easter egget szúrtam ki a nyúlfarknyi, de annál valamivel beszédesebb kedvcsináló bejelentőben. De kíváncsi vagyok, van esetleg még olyan, ami fölött elsiklottam?

https://leet.hu/shop/back2school/

×