Ez a kis konzol felcsúsztatható képernyőt kapott, ami alatt egy teljes billentyűzet húzódik meg. Az utóbbi évek egyik legeredetibb hordozható konzolja.

2023.11.20. – Nem azt mondom, hogy Magyarországon mindenki ilyenekkel szaladgál, de az simán elmondható, hogy a hordozható konzolok és Windows-alapú PC-k egyre nagyobb teret nyernek. Talán az utóbbi években kicsit visszafogottabb volt ez a piac, köszönhetően annak, hogy a COVID miatt amúgy is mindenki otthon ült, de aztán hopp. Mindenki hordozható eszközön dolgozik.

Korábban készítettünk egy kis listát a jelenleg készülő hordozható gépekről, egyikük pedig úgy tűnik, most árazást is kapott. Az AYANEO Slide talán abban különbözik az olyan gépektől, mint a Steam Deck vagy a ROG Ally, hogy a képernyője felcsúsztatható, sőt egy különálló teljes QWERTY billentyűzetet is kapott. Természetesen a legtöbb ilyen gamingre kitalált kütyüt picit nehéz konzolnak nevezni, hiszen inkább egy hordozható számítógép. Az AYANEO pedig pontosan ezt szeretné előtérbe helyezni. A Windows-alapú kis gépezet abban is erős, hogy az AMD lenyűgöző Phoenix APU technológiáját – a Ryzen 7 7840U-t – tartalmazza, aminek maximális energiafogyasztása 28W.

Az AYANEO Slide 699 dolláros bevezető ára elég figyelemreméltó.

Ez jelenlegi árfolyamon átszámítva nagyjából 242 ezer forint, ám a 699 dolláros ár csak azoknak elérhető, akik a közösségi finanszírozás időszaka alatt rendelik elő. Egyébként 899 dollár, ami kb. 312 ezer forint. Összehasonlításképpen a Steam Deck alapverziójának jelenlegi legolcsóbb ára (64 GB-os, LCD verzió) 369 dollár, ami kb. 140 ezer forint.

Mi tud?

Bár a kijelzőpanel technológiája IPS, a specifikációk lenyűgözők. Az 1920 x 1080 pixeles Full HD felbontás mellett a 368 PPI pixelsűrűség, a 400 nit fényerő és a 100%-os sRGB színlefedettség csodálatos kijelzőt eredményez. Mindezek tetejében ott van a teljes billentyűzet, az ergonomikus kialakítás, valamint a jó kis analog karok.

Természetesen a legszembetűnőbb újítás maga a billentyűzet, hiszen eddig az ilyen eszközöknél nem a gépelés volt a fő szempont, hanem a játék. Az AYANEO a Slide több változatot kínál majd, melyekben leginkább a RAM és a tárhely változó. A kis gépeket egyébként előrendelés esetén már idén decemberben kiszállítják. Igen, ezzel lehet játszani is bárhol, bármikor, ahogy egy Windows PC-vel. Ha érdekel, kattints ide!

Ezt láttad már?

RÁ NE KOPPINTS a baleseti Facebook posztra! Mutatjuk, melyik kamu!

×