A Splat érkezését már a megjelenés napján biztosra lehetett venni, ám az élesedés időpontja ismeretlen volt. A Call of Duty csalói nem örülnek.

2023.11.20. – A multiplayer játékok legnagyobb problémája 2023-ban is a csalók kérdése. Sajnos tökéletes védelem nincs, még az iparág legjobbjának tartott Valorant – Vanguardon is átjuthatnak a rossz szándékú játékosok. A Call of Duty: Warzone  és a pár napja debütált Modern Warfare III sem kivétel ez alól, hiába dolgozik a játék mellett az előző klienshez elkészült, kernel-szintű Ricochet. A fejlesztők a múlt évi Modern Warfare II Season 3 érkezése előtt bejelentették, hogy vicces büntetésekkel fogják jutalmazni a csalókat. Nem csak a Cronus, XIM és hasonló hardveres eszközöket szűri ki a rendszer, hanem a túl gyanús játékosokat is. Az alábbi büntetésekkel találkozhatunk november elejéig:

  • Cloaking – Elrejtik a csalás nélkül harcoló, legit játékosokat a csalók elől
  • Disarm – A fejlesztők kiveszik a csalók kezéből a fegyvereket, így a legkeményebb aimbot birtokában sem tudnak már tovább lőni
  • Damage Shield – A csalás nélküli játékosokat hiába lövik a csalók, egyszerűen nem sebeznek majd a lövedékek
  • Júliusban bekerült a hallucináció is, mely nem létező játékosokat vetít ki a csalók programjai számára

A Call of Duty: Modern Warfare III legújabb büntetése is élesedett

A Sledgehammer Studios már a játék megérkezése előtt figyelmeztette a Call of Duty csalóit, hogy nem fogják kímélni őket. A fenti négy büntetés mellé egy ötödiket is bejelentettek, ám a pontos debütálás időpontján nem lehetett ismerni. A védelem a SPLAT nevet kapta. A mechanizmus elveheti a játékos ejtőernyőjét, majd ezt megfejeli azzal, hogy az esési sebességüket olyan mértékűre növeli, mely mindenképp egyet jelent a biztos halállal. A fenti videóban ebből kaphatunk egy kis ízelítőt, rengeteg vicces jelenetet szülhet majd ez a szervereken. A legkisebb ugrások után is holtan esnek össze a csaló játékosok, aimbot ide vagy oda. A védelem november 17-én élesedett, remélhetőleg a jövőben tovább bővül a szívatások tárháza. 

Mi történik a Call of Duty-val? Nagy változások az Infinity Wardnál

×