Az Activision új, szórakoztató módszereket talált ki arra, hogy a Call of Duty csalókat szépen megpróbálja kiüldözni a játékból.

2023.11.10. – Meg sem kell említeni, hogy a Call of Duty esetében mekkora probléma a csalás, még annak ellenére is, hogy az Activision még saját csalásellenes rendszert is bevezetett a játékba. Az egyik módszer, amivel a kiadó próbálkozik kezelni a helyzetet, az a csalószoftver-készítő csapatok beperelése, a másik az anti-cheat rendszer fejlesztése, illetve ott van még a szivatás.

Korábban például azokat, akik csaltak, a RICOCHET anti-cheat úgy szivatta meg, hogy elrejtette a csalás nélkül harcoló, legit játékosokat a csalók elől, kivették a csalók kezéből a fegyvereket, vagy egyszerűen nem sebeztek semmit másokon. Mivel november 10-én megjelent a Modern Warfare III, a játékban és a Warzone-ban is új szivatások érkeznek a csalók ellen. Az Activision szerint a büntetés gyorsabb és durvább lesz, mint korábban.

Call of Duty csalók, szevasztok

Az új játék érkezésével ugyanis az Activision teljesen új rendszereket is bevezetett. Ezek közül az egyik a gépi tanulás, a másik a Ricochet anti-cheat továbbfejlesztett változata. Ezenkívül a Warzone-ban helyett kapott egy új rendszer is, ami a Splat nevet viseli. Ennek lényege, hogy a csalók elveszítik az ejtőernyőjüket, vagyis azonnal lezuhannak és meghalnak. De nézzük sorban!

Gépi tanulás

A gépi tanulással kapcsolatban az Activision azt mondta, hogy segíteni fogja a csalók hatékony és a gyors felfedezését és kitiltását. A gépi tanulás segítségével a Ricochet mostantól jobban képes megtalálni a nem legális viselkedési formákat, összegyűjti a „problémásnak tűnő” fiókokat, megjelöli őket, így másik lehet intézkedni. Röviden a gépi tanulás segít jobban felismerni a csalókat, és hatékonyabban lehet őket kitiltani. Fontos megjegyezni azonban, hogy nincs automata rendszer, ami kitilt. A gyanús fiókokat emberek ellenőrzik, és ők szabnak ki büntetést is.

A Ricochet munkatársai jelenleg naponta körülbelül 700 klipet képesek átnézni, de a csalás bonyolultabb formáinak felismerésével a gépi tanulás segíti majd a folyamat felgyorsítását. Egyetlen, a modellt futtató számítógép naponta akár 1000 klipet is képes átvizsgálni – és ez a szám exponenciálisan növekszik, ha több számítógépet bíznak meg ennek a gépi tanulásos modellnek a működtetésével.

Splat

A csodálatosan elnevezett Splat egy új csalásszivató rendszer, amit az Activision a Call of Duty Modern Warfare III-ban és a Warzone-ban vet be. „Egy csaló felfedezése esetében a Splat véletlenszerűen, a poén kedvéért elveheti az ejtőernyőt, ami a halálba küldi a játékost” – mondta az Activision. Az eszköz képes átállítani a játékosok sebességét is, ami azt jelenti, hogy egy bunny hoppot a játékban egy 10 000 láb magas zuhanássá változtat. A Splat csak a már igazoltan csaló játékosok esetében lesz engedélyezve.

„Bár szórakoztató bosszantani a csalókat, a célunk az, hogy megakadályozzuk, hogy valaha is meccs közelébe kerüljenek” – mondta az Activision.

Egy „folyamatos” csata

A Call of Duty játékok hatalmas népszerűsége mellett az Activision elmondása szerint folyamatos harcot vív a csalók ellen. A közelmúltban 80 000 fiókot tiltottak ki a Warzone-ból és a Modern Warfare II-ből. Ők már alapból nem játszhatnak a Modern Warfare 3-mal.

„Csapatunk minden technológiát igyekszik felhasználni, és mindent megteszünk, hogy a lehető legbosszantóbbá tegyük a játékainkba bejutó csalók életét”-  mondják.

Ezt láttad már?

Gamerek, akik túl messzire mentek – az 5 legrémületesebb történet

×